Irlandezul Conor McGregor, luptator MMA, a anuntat ca a semnat un contract care prevede ca el sa dispute un meci de box cu americanul Floyd Mayweather, informeaza Sky Sports.

McGregor, in varsta de 28 de ani, a ajuns la un acord cu Ultimate Fighting Championship (UFC), iar semnatura sa reprezinta cel mai important pas de pana acum in negocierile pentru concretizarea unei confruntari intre irlandez si american.

"Este o onoare sa semnez un contract care doboara orice record, alaturi de partenerii Zuffa LLC, Ultimate Fighting Championship si Paradigm Sports Management. Prima si cea mai importanta parte a acestui contract istoric s-a semnat. Felicitari celor implicati. Acum asteptam semnaturile lui Al Haymon si boxerului sau", a precizat Conor McGregor.

Zvonuri cu privire la un meci intre McGregor si Mayweather au aparut in mai 2016, iar speculatiile s-au intensificat in luna noiembrie, cand McGregor a castigat al doilea sau titlu UFC, in Madison Square Garden, la New York. Ambii sportivi au alimentat in ultimele luni informatiile cu privire la o confruntare intre ei, care prin semnarea contractului de catre irlandez pare mai aproape de concretizare.

Floyd Mayweather, in varsta de 40 de ani, nu a mai boxat din septembrie 2015. El are in palmares 49 de victorii in tot atatea meciuri disputate.

McGregor a inregistrat in confruntarile de arte martiale mixte 21 de victorii si trei infrangeri.