Johanna Quaas a participat la prima competiție la vârsta de 9 ani, însă a renunțat înainte să împlinească 20 de ani, dedicându-și viața familiei. A revenit 37 de ani mai târziu ca antrenoare de gimnastică.

Datorită antrenamentelor asidue, dar și unui mod de viață echilibrat, sportiva continuă să practice gimnastica artistică, acceptând să participe la cele mai prestigioase spectacole și evenimente, organizate, de regulă, în deschiderea competițiilor sportive oficiale, în calitate de invitat special.

“Am mereu totul sub control, stiu ce pot sa fac, nu am avut niciodata accidentari. Nu am niciun secret, traiesc normal, mananc normal, multe fructe, dar nu sunt vegetariana, nu mananc mult, din toate cate putin. Merg mult pe jos, ma duc dimineata la fitness, dupa-masa avem un grup cu care fac exercitii de respiratie, am invatat sa respir cum trebuie, ca sa fac aceste exercitii corect. Miercurea am un grup de gimnastica cu oameni de peste 80 de ani, apoi mergem la sauna si intr-o camera rece, apoi iar la gimnastica. Sambata facem drumetii, iar duminica fac inot", a precizat Johanna.

În septembrie 2014, potrivit www.gymmedia.com, la vârsta de 88 de ani a fost invitată să participe la manifestarea German-American Steuben Parade ce s-a desfășurat pe Fifth Avenue în New York. Cu acest prilej, și-a demonstrat încă o dată vitalitatea efectuând un exercițiu la paralele.

De-a lungul timpului, în urma participării la diverse campionate de gimnastică pentru seniori, a obținut 11 medalii.