Lumea asta cum o stim se va termina" scriu jurnalistii britanici. Poate parea o exagerare insa situatia este una cat se poate de serioasa. Totul a fost demonstrat, surprinzator, de melodia lui Psy, Gangnam Style.

Problema este similara cu Y2K (year 2000 problem) care a afectat atat documentatia digitala, cat si cea non-digitala. Conform informatiilor, noua problema, Year 2038, poate fi mai grava decat Y2K, afectand toate sistemele pe calculatoare. Totusi, exact ca in cazul Y2K, sansele ca scenariile in care sistemul bancar se prabuseste sau avionele nu mai pot zbura sunt greu de crezut.

Problema Year 2038 este cauzata de limitarea procesoarelor pe 32-bit. Procesorul este componenta centrala fara care computerele si device-urile nu pot functiona. Aduna numerele si efectueaza calcule care permite programelor sa ruleze.

Mai exact, cand va veni anul 2038, la ora 03:14:07 UTC (Ora universala coordonata) in data de 19 ianuarie, computerele ce folosesc sisteme pe 32-bit nu vor putea sa proceseze schimbarea datei si timpului. Precum bug-ul Y2K, computerele nu vor putea sa faca diferenta intre anul 2038 si 1970 - anul dupa care toate calculatoarele curente masoara timpul.

Citeste mai multe pe yoda.ro