Unele cupluri reusesc sa aiba o viata sexuala puternica ani de zile. Unul dintre cele mai mari studii ca amploare in ceea ce priveste satisfactia sexuala in relatiile de lunga durata urmeaza sa fie publicat in Journal of Sex Research, scriu cei de la Wall Street Journal.

Studiul a descoperit ca acele cupluri care au viata sexuala satisfactatoare comunica foarte mult. Cercetatorii au mai subliniat importanta pe care o are pregatirea momentului, varietatea si sexul oral, precum si orgasmele frecvente. Studiul a descoperit ca barbatii si femeile care erau satisfacuti sexual erau mai fericiti in relatie.

75% si 74% - procentajul de barbati si femei satisfacute, care au spus: "Te iubesc" in timpul ultimei partide de sex

Studiul a fost facut de cercetatori de la 4 universitati americane care au analizat raspunsurile a 39.000 de barbati si femei casatorite care au fost alaturi de partener de minim 3 an. Varsta medie pentru femei a fost de 40 de ani si de 46 de ani pentru barbati.

Indivizii au fost rugati sa ofere o nota pentru satisfactia sexuala pe o scala de la 1 la 7, precum si pentru primele 6 luni din relatie. O majoritate covarsitoare, 83%, era satisfacuta de primele 6 luni. Insa numai jumatate, 43% barbati si 55% femei, mai erau satisfacuti in acel moment. Restul erau fie neutri, fie nesatisfacuti.

Cercetatorii au analizat toate raspunsurile si au tras mai multe concluzii - in primul rand, persoanele satisfacute de viata sexuala fac sex cu partenerul mult mai des decat cei care nu erau satisfacuti. 79% dintre barbati si 81% dintre femei din prima categorie fac sex o data sau de mai multe ori pe saptamana.

De asemenea, secretul celor care sunt satisfacuti cu viata sexuala este "seara de sex" - 63% dintre barbati si 55% dintre femei care au ales o "seara de sex" cu partenerul sunt satisfacuti.

Cercetatorii au descoperit 5 tipuri diferite de comunicare care sunt importante pentru satisfactia sexuala - cu cat sunt folosite mai mult de cupluri, cu atat sunt mai satisfacute sexual. In ordinea importantei: atat femeile, cat si barbatii cu o viata sexuala satisfacatoare spun ca isi lauda partenerul pentru ce a facut in pat; sunt rugati de partener sa faca ceva ce vor; cer partenerului ceva ce vor; vorbesc cu partenerul la telefon sau prin email in timpul zilei pentru un tease; cer o parere despre ce a simtit partenerul.