După ce i-a eliminat pe Jorge și Vali Bărbulescu, Silviu s-a văzut nevoit să accepte înfrângerea în fața lui Kamara și să revină la familie și cei dragi. Imediat după eliminare, acesta a postat pe conturile sale personale că odată cu întoarcerea la realitatea de zi cu zi va profita de o perioadă de relaxare alături de iubita sa și de regăsirea timpului pentru a investi în pasiunile sale. 

Tocmai despre una dintre pasiunile lui, moda, am ales să povestim cu Silviu și să aflăm mai multe despre cum își gândește ținutele, dar și despre sfaturile pe care le dă el celor care sunt în dubii când se pregătesc pentru un eveniment. 

Care sunt criteriile pe care le ai în vedere când îți gândești ținuta pentru o zi clasică din viața ta?

Cel mai important este să mă simt bine și confortabil în ceea ce port, să simt că hainele sunt o extensie a personalității mele, o unealtă care îmi consolidează încrederea de sine și aspectul general. De obicei, merg pe ceva clasic cu influențe vintage – îmi plac lucrurile care nu se demodează, cu layering dacă îmi permite vremea și o combinație de culori neutre.

Dar pentru un eveniment mai special – fie de business (o lansare), fie personal?

În ceea ce privește evenimentele, încerc să respect întotdeauna dress code-ul, însă aproape de fiecare dată urmez cam aceleași reguli/criterii pe care le-am enumerat mai sus, adaptate, desigur, la cerințele etichetei.

Ce nu ai purta niciodată?

Nu îmi place să folosesc cuvinte așa de grele precum niciodată, nu poți ști cum evoluezi ca individ și în ce zonă vestimentară te vei regăsi în viitor... Nu îmi plac stilurile foarte actuale... nu mă văd purtând pantaloni de trening strânși pe picior și cu turul foarte lăsat și adidași butucănoși, prefer un stil mai clasic, dar vorba aceea, never say never!

Care ar fi cele mai importante 3 sfaturi pe care le-ai acorda bărbaților pentru momentul în care se gândesc la stilul lor vestimentar?

În primul rând, să își aleagă hainele în funcție de ce reprezintă ei și în funcție de ce îi inspiră, să nu se îmbrace pentru cum cred că îi vor percepe ceilalți (pe sistemul, hai să purtăm ce e la modă acum ca să fim cool în fața celorlalți) – asta însă nu înseamnă să te duci în pantaloni de trening la o nuntă, ceea ce mă duce la sfatul cu numărul doi: să respecte întotdeauna dress code-ul. E important să facă puțin research înainte să își aleagă hainele pentru un eveniment și să facă o distincție între cocktail, black tie, casual, sau beach attire. Al treilea sfat ar fi să aleagă întotdeauna un element vestimentar clasic în defavoarea unuia modern.

Mereu adaptat la modă sau stilul personal e mereu la modă?

Clar stilul personal e mereu la modă. Așa mă îmbrac și așa îmi cumpăr hainele, având ideea aceasta de timelesness în minte. „Fashions fade, style is eternal” – cum bine a spus Yves Saint Laurent. De aceea încerc să îmi reamintesc mereu de al treilea sfat pe care l-am menționat mai sus.

Mai multe poze și detalii despre modă și nu numai, putem afla din conturile personale ale lui Silviu, iar despre cum vor evolua alianțele și prieteniile din Fermă vom descoperi în noile ediții din această săptămână.