FILME
After Earth / 1.000 post Terra
Regie: M. Night Shyamalan
Distributie: Will Smith, Jaden Smith
La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith), se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith).
Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia
Funeralii fericite!
Regie: Horatiu Malaele
Distributie: Horatiu Malaele, Crina Semciuc
Intr-un cartier periferic din Bucuresti, imigrantii isi ineaca amarul in carciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masa, trei prieteni au pierdut sirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un roman reintors din Franta unde a lucrat in constructii, Kiril – un bulgar contrabandist de mica anvergura si Igor – un rus fara permis de sedere in Romania, care lucreaza la negru ca instalator.
Presati de iminenta raziei duminicale pe care o face la ora fixa agentul Porumbel, cei trei o sterg rapid din carciuma impreuna cu ceilalti clienti. Ajung langa un teren viran unde s-a instalat o tabara de tigani. Ca sa se distreze, cei trei platesc o tiganca sa le ghiceasca viitorul. Aceasta le prezice data exacta a mortii si modul in care vor muri. De aici incepe distractia…
Epic / Regatul secret
Regie: Chris Wedge
Distributie: Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Colin Farrell
Epic este o animatie 3D bazata pe o carte pentru copii scrisa de William Joyce si urmareste o batalie de proportii dintre bine si rau, ce are loc in padurile unui regat din vremuri de demult. Vocile le apartin lui Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Beyoncé Knowles si Colin Farrell.
The Place Beyond The Pines / Destine la rascruce
Regie: Derek Cianfrance
Distributie: Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper
"The Place Beyond the Pines" ii reuneste pe regizorul si scenaristul Derek Cianfrance cu Ryan Gosling, cei doi lucrand impreuna la drama "Blue Valentine" in 2010. Blond, tatuat si rebel Ryan Gosling se intoarce pe marile ecrane cu un rol asemanator cu cel din Drive, 2011.
Drama spune povestea unui cascador pe motocicleta Luke (Ryan Gosling) care ajunge sa comita o infractiune pentru a-si intretine familia si se va confrunta cu un politist ajuns politician (Bradley Cooper).
Eva Mendes o interpreteaza pe Romina, iubita lui Luke alaturi de care are un baiat Jason ( Dane DeHaan). Cand tatal, un expert in cascadorii pe motocicleta, ramane fara serviciu, acesta se apuca de jefuit banci pentru a a-si putea intretine copilul. Titlul filmului vine de la numele orasului Schenectady care inseamna, in limba Mohawk, "beyond the pine pines", adica "locul de dincolo de pini".
TEATRU
VINERI
FAMILIA TOT – ORA 19:00 - Centrul Cultural Nicolae Bălcescu - Strada 11 Iunie nr. 41, sector 4, Bucureşti.
István Örkeny (1912-1979) a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial, a fost si prizonier de razboi iar cariera lui de scriitor se dezvolta dup ace se intoarce in Ungaria. Din anii `60 incepe sa experimenteze diferite stiluri si adopta in cele din urma stilul grotesc. Volumul Calatorie de nunta pe hartia de prins muste contine romanul scurt Familia Tót care impreuna cu Nuvelele minut ii aduc celebritate. Familia Tót se naste in forma de drama in 1967.
Grotescul din piesa functioneaza ca effect comic si alarmant in acelas timp. Örkeny imbina ridicolul cu stilul horror, elementele naturalise cu viziunile mistice, intr-o poveste despre natura schimbatoare a omului, despre desfigurarea si destramarea caracterului uman in contextualul fricii si al unei ierarhii dictatoriale. Mase mari de oamnei cu gandire sanatoasa pot ajunge usr intr-o situatie in care vor sluji cu ravna fortele agresive ale istoriei si pe nebunii ajunsi la putere.
FAMILIA TÓT de Örkeny István - In romaneste de Adriana Grand
Distributia:
Maiorul GEORGE COSTIN
Tót, pompier sef ADRIAN NICOLAE
Mariska, sotia lui Tot SORIN MIRON
Agika, fiica lor NICOLETA HANCU
Postasul ALEXANDRU ION
Gizi Gezané, o dama NICOLETA HANCU
Decorul si costumele ADRIANA GRAND
Directia de scena VICTOR IOAN FRUNZA
Spectacolul dureaza 2 h, cu o pauza.
"Marea iubire a lui Sebastian" - Godot Teatru Cafe, ora 22:00
Cu: Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria, Istvan Teglaș
Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.
Durata: 1h15 - Preț bilet: 35 lei
SAMBATA
Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu - Teatrul Odeon, ora 19:00
Distribuția: Rodica Mandache, Crina Mureşan, Mihai Smarandache, Marian Ghenea, Ruxandra Maniu, Silvian Vâlcu, Dimitrii Bogomaz, Marian Lepădatu, Anda Saltelechi, Nicholas Caţianis, Dragoş Panait, Nicolai Popescu
Regia: Dinu Cernescu
Scenografia: Constantin Ciubotariu
Muzica: George Marcu
Traducerea: Antoaneta Ralian
DUMINICA
Femeia care şi-a pierdut jartierele - de Eugène Labiche, traducerea şi adaptarea Silviu Purcărete - Teatrul de Comedie - Teatrul teatrelor - Romexpo, ora 19:30.
Cu: George Mihăiţă, Horaţiu Mălăele, Mihaela Teleoacă / Dorina Chiriac - fierăstrău şi percuţie Lucian Maxim
regia şi scenografia Silviu Purcărete
muzica Vasile Şirli
durata 1h 15 min
Piesa FEMEIA CARE ŞI-A PIERDUT JARTIERELE este scrisă în 1851 de Eugène Labiche, maestrul vodevilului francez.
Bastonade, quiproquo-uri, cântece şi bătăi cu frişcă sunt elemente ale spectacolului imaginat de regizorul Silviu Purcărete ca pe o farsă, în care artişti şi mobile burgheze fantomatice alunecă cu graţie pe parchetul lucios.
EVENT
Noaptea albă a Creatorilor și Designerilor de Produs își propune să facă o selecție atentă a celor mai creativi, originali și talentați designeri de produse unicat.
Pentru ediția de anul acesta am pregătit trei secțiuni creative în trei spaţii speciale: bijuterie și accesorii contemporane la Bernschutz & Co. Universitate (în spatele Muzeului Șuţu, Str. Ion Nistor 6), design vestimentar & accesorii casual la Attitude Ballet Studio, (Str. Emil Balaban, nr. 6) și design de obiect la Acuarela (Str. Polonă, nr. 40).
Pe 8 iunie de la ora 18 la ora 02 vom petrece în - Bernschutz & Co. Universitate, Attitude Ballet Studio, Acuarela la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs alături de Wood be nice, Alin Teglaş, Lachatterie, Doricica, Ioana Nae & mulţi alţi creatori şi designeri de produs.
N-am uitat nici de activitățile amuzante, dar pline de creativitate. Vom proiecta tutoriale filmate de echipa Revistei Atelierul în cei 3 ani de activitate, vom organiza un Free Shop în care poţi să oferi la schimb accesorii vintage sau handmade, mobilier şi obiecte decorative, iar fotografii Atelierul te vor așteaptă la Cabina Foto cu aparate Polaroid pentru cea mai rapidă developare a imaginilor surprinse.
Printre atelierele chic ale evenimentului se numără: prelucrare în lut polimeric cu Ramona Croitoru la Bernschutz & Co. Universitate, atelierul de accesorii textile cu Anca Spiridon de la Creative Arts la Attitude Ballet Studio, şi atelierul de bookbinding cu Woodish la Acuarela.
De asemenea, i-am invitat pe Viorica Pintilie, Jimmy Cserkész & Gabriel Bălaşa să ne cânte în Acuarela.
Vă așteptăm cu drag să descoperim oameni frumoși și talentați și să ne răsfățăm cu produse originale și insolite!
Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs este un eveniment anual organizat de Revista Atelierul, prin intermediul Asociaţiei Atelierul de Creaţie. Ediţia de anul acesta este organizată cu sprijinul Acuarela, Attitude Ballet Studio, Bernschutz & Co. Universitate şi Creative Arts.
SHORTSUP - Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte a ajuns la a 5-a editie. Pe 8 iunie, scurtmetrajele aplaudate ale ultimului an isi exerseaza magia intr-o singura noapte, la ShortsUP. Premiatele la Oscar, Bafta, Sundance, Chicago Film Festival sau L.A Shortfest ghideaza cea mai lunga calatorie nocturna in lumea cinema-ului in doze mici.
Intre apus si rasarit de soare, 2000 de spectatori vor experimenta ce inseamna sa visezi cu ochii deschisi, in compania celor 6 ore de comedii, animatii, filme de aventura, filme fantastice sau drame intense. Filmele prind viata la granita dintre real si fantastic, acolo unde conventiile se destrama si fiecare poveste e o transformare. Anul acesta programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte traverseaza in forta cateva zeci de tari si genuri cinematografice diverse pentru a antrena cinefilii intr-un exercitiu colectiv de imaginatie.
Unul din scurtmetrajele-vedeta ale evenimentului este Curfew (r. Shawn Christensen, SUA, 2012), proaspat castigator al premiului Oscar. O drama emotionanta despre ziua in care viata lui Richie ia o turnura radicala, atunci cand e nevoit sa aiba grija de nepoata in varsta de 9 ani.
Dupa ce a smuls din zbor peste 70 de premii internationale printre care trofeul Sundance Film, animatia super-premiata Oh Willy (r. Emma De Swaef, Marc Roels, Belgia/ Franta/ Olanda, 2012) poposeste la ShortsUP. Cateodata e nevoie de ani de rataciri ca sa-ti gasesti locul in lume. Willy se intoarce in comunitatea de nudisti in care a crescut pentru a-si vizita mama bolnava si, napadit de amintiri, decide sa se refugieze in padure.
Castigatorul marelui premiu la Chicago International Film Festival, scurtmetrajul Intoarcerea (r. Shay Levi, Israel, 2012) ne duce la limita dintre doua spatii culturale total diferite cu o poveste despre apartenenta si transformare. Un tanar revine in orasul natal din Israel dupa o calatorie in India si realizeaza ca nimic nu mai poate fi la fel.
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2013 are loc la Turbohalle, cel mai mare spatiu urban fost industrial dedicat evenimentelor culturale neconventionale. Proiectiile vor rula inauntru, in 2 spatii paralele, dar experienta ShortsUP se prelungeste in exterior, pe terasa Turbohalle, unde Electric Brother exploreaza muzical istoria filmului printr-un Dj set cu vibe-uri disco, eclectice, retro, soul si r’n'b. Tot afara, sub cerul instelat, cinefilii vor avea la dispozitie o zona de ”antrenament ludic” animata de live performance si jocuri de societate.
Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte sunt puse in vanzare prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la eveniment, la pretul de 35 de lei. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.
DANS
Despre Tandrete, Pretend we make you happy
Centrul National al Dansului Bucuresti prezinta duminica, 9 iunie, incepand cu ora 19.00, doua spectacole semnate de coregrafa Andreea Novac
ora 19.00
Despre tandrete
De: Andreea Novac
Cu: Andreea Novac si Sorin Romanescu
Muzica originala: Sorin Romanescu
Un proiect finantat de Centrul de Cultura George Apostu Bacau in parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg
Proiect realizat cu sprijinul Fundatiei Gabriela Tudor in cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidentele ArtistNe(s)t si al 4Culture si Workshop Foundation, in cadrul Jardin d'Europe - proiect finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene
Multumiri CNDB
Andreea Novac se gateste, isi prinde parul, isi pune tocuri de 20 cm de pe care risca sa cada si va asteapta. Va saluta, va ofera morcovi, flori si vin, va ofera sperantele si linistea sa, forta sa de a imagina si singuratatea ultimului om de pe lume. Va va canta unul dintre cele mai frumoase cantece de dragoste scrise vreodata.
Tandretea Andreei nu vine din iubire, ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singuratate, acum afirmata si integrata, care-i da puterea de a oferi neconditionat. Tandretea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care si-o asuma in fata publicului, intelegand ca miza spectacolului este prezentul. Ca nimic nu va mai fi la fel.
[Femeia asta care pare o curva ieftina ne da lecţii despre tandreţe – cum trandafirii se pun uşor in par şi-apoi se fac cadou celorlalţi, cum echilibrul se ţine pe straturi de morcovi (“carrots are good for your health”), cum vinul roşu se toarna tandru in pahare inegale şi se bea dintr-o inghiţitura dupa ce a fost invartit suficient, cum cel mai greu e sa jonglezi cu istoriile personale, care te pot lovi in dreptul inimii, cum poţi crede despre tine ca eşti ultimul om de pe planeta şi-atunci nu te mai grabeşte absolut nimic, cum momentul asta e unic şi n-o sa mai fie cu nimeni niciodata. Da, tandreţea e doar intre mine şi tine, intre tine şi cei pe care ii iubeşti sau vrei sa te iubeasca.]
GingerGroup - Tenderness is this moment between you and me
“[…] a baut vin cu cineva, a oferit morcovi şi flori, a dansat, s-a lasat privita, criticata, s-a dezbracat, ne-a invitat in momentul ala in care viseaza sa se transforme in altceva. A oferit o intimitate pentru care mulţi am venit nepregatiţi, n-am ştiut cum sa o luam, daca sa intram şi sa ne lasam patrunşi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decat avem parte in mod normal.”
Tataia - Tandrete cu sau fara morcovi
ora 20.00
Pretend we make you happy
Concept si coregrafie: Andreea Novac
Interpreti: Stefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas
Lumini: Catalin Nicolescu
O productie CNDB
Cu sprijinul Fabrica de Pensule Cluj si Sorin Romanescu
Spectacolul are loc in limba engleza
[Pornind de la cele patru „body genres” - comedie, drama, erotica si horror - genuri care, cel putin teoretic, creeaza in corpul persoanei care traieste ori priveste situatia, fiori, excitatie sau placere – am cautat modalitati de a stimula kinestezic spectactorul, construind spectacolul in jurul unor referinte cinematografice, asupra carora am intervenit pe alocuri.
„Pretend we make you happy“ reflecta indeaproape procesul sau de constructie - uneori golit de continut, alteori de o violenta emotie, iar in final plin de viata, vibratie si culoare.
Recomandarea mea este sa cautati in acest spectacol doar momentul prezent. Andreea Novac
Pret bilet/seara: 20 lei
Biletele se achizitioneaza inainte de inceperea spectacolelor, direct de la spatiul in care vor fi prezentate.
Sala Stere Popescu se afla pe B-dul Marasesti 80 - 82.
Rezervari se pot face la adresa [email protected].
PARTY
△● SLOW MAGIC (USA)
△● GIRAFFAGE (USA)
△● MISTER LIES (USA)
CLNK (RO)
HIGH JET (RO)
SAMBATA 8 IUNIE, open doors: 10 PM, 30 LEI.
Brain Events vă cheamă la un eveniment fantastic, rupt din cele mai noi orizonturi electronice ale valului de ”beat music artists”. Fenomenele au loc pe 8 iunie, la Control Club București, unde 3 dintre cei mai vânați tineri artiști recunoscuți pe tot globul pentru extraordinarul sample-urilor pe care le creează din rădăcinile celor mai variate stiluri (pop, R&B, hip hop) se întâlnesc cu România:
GIRAFFAGE - SUA (dream pop, chillwave),
SLOW MAGIC - SUA (dreamy electronic-pop, chillwave, IDM),
MISTER LIES - SUA (psychedelic pop, IDM, shoegaze).
Evenimentul începe la 22.00 cu warm up-ul lui CLNK [RO] (Montgomery Clunk) și continuă până spre dimineață cu beat-urile din after-ul băieților de la HIGH JET [RO].
Chestionabil by day
Desi ne place ideea de freikörperkultur in natura, Chestionabil nu implica (de obicei) nuditate. Chestionabil face un apel la dans de zi. Duminica 9 iunie revenim cu un party outdoor, intr-o gradina plina de verdeata si soare, ascunsa in spatele blocurilor de pe Calea Grivitei, la numarul 55. Pentru ca a venit vara si clubbingul de noapte a amortit, va invitam sa facem ce rar se face in Bucuresti, sa dansam ziua, de la 15h00, intr-un cartier unde bat tarabanele zi-lumina.
Despre line-up nu va spunem prea multe, nu asta e ideea. Printre picaturi, vom avea parte de aparitia unui star Comeme si debutul live al unui local act cu iz de New York. Dans pe prundis si in iarba, umbra, good vibes, jocuri si concursuri.
ATENTIE: DIN CAUZA FURTUNII DE SAMBATA, CHESTIONABIL BY DAY SE MUTA DUMINICA DE LA 3 DUPA-AMIAZA.
Powered by Burn Studios.
Intrare 15 lei
NESOMN
The Ark va invita Vineri 7 Iunie, la deschiderea unei serii de evenimente culturale ce au scopul de a sprijini si promova tinerii coregrafi si dansatori din zona dansului contemporan.
« Suntem neobosite forme de vis, proiectam, generam vise, le traim pentru noi, pentru altii, altii le traiesc… Le traim si pentru cei despre care zicem ca nu mai sunt, la fel cum si ei le traiesc pentru noi. Visele sunt forme complexe prin care trecem continuu, in care nu exista niciun fel de delimitare rationala. Sunt multitudinea de dimensiuni din care facem parte. Sunt vietile pe care le-am avut, formele prin care am trecut, sunt ceea ce nu se va sfarsi niciodata.» Arcadie Rusu
Arcadie Rusu a absolvit cursurile si masterul UNATC Coregrafie. In 2007 a primit premiul galei absolventilor UNATC pentru cea mai buna creatie coregrafica "Mind Control".
Nesomn (No Sleep) from Arcadie Rusu on Vimeo.
In acelasi an se alatura companiei Gigi Caciuleanu Romanian Dance. Creatii proprii : « Proces cu Usile Inchise » (2008) prezentat la Ateneul Roman, « Promised Land » (2009) prezentat la Teatrul Foarte Mic Bucuresti si « Crazy Stories in The City » (2010) pe scena Teatrului Foarte Mic. (2011) "Nesomn" Centrul National al Dansului Bucuresti. 2012 Hunted Devotion Opera Holland Park, London.
Durata spectacol: 50 min
Rezervari si informatii: 0746202400 Andrada