Zvonuri despre cluburi care analizeaza jucatori si cu ajutorul jocurilor FIFA Manager exista de multi ani. Asta pentru ca jocul are o retea imensa de scouteri in intreaga lume astfel ca reprezinta o sursa buna, macar pentru inspiratie.

Iata ca jocul nimereste adesea viitoarele staruri. Unul dintre aceste exemple este Roberto Firmino. Adus de Liverpool in vara lui 2015 pentru 29 de milioane de lire, atacantul brazilian s-a transformat sub comanda lui Jurgen Klopp intr-unul dintre cei mai buni atacanti din Premier League!

Firmino era deja cunoscut cand a ajuns la Liverpool dupa 4 ani si jumatate petrecuti la Hoffenheim, echipa la care a inscris 49 de goluri. Cum a descoperit insa Hoffenheim un adolescent in liga a 2-a din Brazilia? Cu ajutorul FIFA Manager! Unul dintre scouterii lui Hoffenheim, Lutz Pfannenstiel, a dezvaluit intr-un interviu pentru talkSPORT.

"S-au platit cam 5 milioane de euro pe el. Daca iei un jucator din a 2-a liga din Brazilia, la doar 17-18 ani, oamenii vor crede ca ar trebui sa joace direct in prima echipa. Asa ca au inceput sa apara discutii ca s-a platit o suma prea mare pe un jucator care inca nu valora prea mult. Pana la urma l-am vandut cu 42 de milioane de euro (inclusiv bonusurile viitoare) asa ca in final cred ca am luat decizia buna" a povestit Pfannenstiel.