Pentru fiecare ora care trece de la micul dejun, valoarea nutritionala a mancarii scade cu cate 1,7 la suta, iar cina este cu 15,9 la suta mai putin sanatoasa decat micul dejun.
Datele a 7,68 milioane de insemnari despre mancare, din peste 50 de tari, au condus la rezultatele unui studiu care arata cum ar trebui sa ne hranim, conform Daily Mail.
Servirea micului dejun este atat de importanta intrucat oricine ia aceasta masa are garantata o zi cu o dieta mai sanatoasa. Studiul precizeaza ca cei care servesc micul dejun sunt cu 12,3 la suta mai sanatosi decat oamenii care sar peste aceasta masa.
Nici salatele mari de la pranz in locul unui mic dejun nu sunt recomandate.
Peste jumatate dintre cei interviati, 57 la suta, au spus ca "mananca orice", dar cei 15,9 care au grija de dieta lor sunt mult mai sanatosi. Vegetarienii si veganii sunt cu 22,4 la suta mai sanatosi decat oamenii care se hranesc in alte moduri.
Cea mai buna solutie pentru a fi sigur ca mananci sanatos este sa gatesti acasa, informeaza sursa citata.
Studiul a aratat ca oamenii mananca cel mai neglijent vinerea, in timp ce martea au cea mai sanatoasa cina a saptamanii.