FILM

Magic in the Moonlight/ Magie in lumina lunii
Regie: Woody Allen
Distributie: Emma Stone, Colin Firth

In decorul fabulos oferit de opulenta riviera franceza a anilor `20, Magie in lumina lunii este o comedie romantica semnata de Woody Allen, care il aduce in prim plan pe un mare magician (Colin Firth), aflat intr-o continua incercare de a demasca o clarvazatoare (Emma Stone). Ceea ce urmeaza insa depaseste orice asteptare, pentru ca vom asista la o serie de evenimente pur si simplu magice, care vor influenta pana si relatia tensionata dintre cele doua personaje. Finalul insa este cel care ne pregateste cea mai reusita Magie in lumina lunii.

The Good Lie
Regie: Philippe Falardeau
Distributie: Reese Witherspoon, Thad Luckinbill, Corey Stoll

Mamere si Theo sunt fiii conducatorului unui sat din sudul Sudanului. Cand militiile din nord le ataca satul, distrugandu-le casele si omorandu-le parintii, fiul cel mare, Theo, este obligat sa-si asume rolul de lider. El va conduce spre libertate grupul de copii, supravietuitori ai masacrului, printre care se afla si sora sa, Abital. Dar tinuturile ostile prin care vor trece le vor pune din nou viata in pericol.

Stonehearst Asylum/ Eliza Graves
Regie: Brad Anderson
Distributie: Jim Sturgess, Kate Beckinsale, Michael Caine

Cand Edward (Jim Sturgess) soseste la azilul Stonehearst pentru a se angaja ca doctor-asistent, tanarul medic este intampinat cu caldura de catre doctorul Lamb (Ben Kinglsey), administratorul aziului, si de echipa sa, care este compusa, printre altii, din Finn (David Thewlis) si o fascinanta femeie, cu numele de Eliza Graves (Kate Beckinsale). Edward este intrigat de metodele moderne ale lui Lamb pana in momentul cand o serie de evenimente neobisnuite il vor conduce la o descoperire macabra, care va ridica valul de pe utopia lui Lamb, relevand faptul ca nimeni nu este cine sau ce pare a fi.

Muzica clasica la metrou, editia a 3-a - Metrou Statia Piata Unirii 2

14 Noi ora 17:30 - 19:00

Muzica clasica la metrou, editia a 3-a - Metrou Statia Piata Unirii 2

Ong-ul Arta nu musca cu sustinerea Metrorex va ofera o saptamana muzicala, in cadrul editiei a-3-a a proiectului“Festivalul de muzica clasica la Metrou”, ce isi propune sa ofere clipe de relaxare calatorilor, ajutandu-i sa evadeze din monotonia cotidianului, si, de asemenea, sa promoveze tineri artisti romani, adaugand valoare culturala unui spatiu public important, metroul din Bucuresti.

MAEVE Showcase - Mano Le Tough & The Drifter - Studio Martin

15 Noi ora 23:00 - 06:00

MAEVE Showcase - Mano Le Tough  The Drifter - Studio Martin

Maeve este record label-ul artistilor irlandezi, Mano Le Tough & The Drifter. Intr-o epoca cu release-uri necontenite si nenumarate label-uri, Maeve isi propune sa lanseze "beautiful, special records", care sa ramana adanc intiparite in inimile publicului. Prieteni inca din curtea scolii, cei doi si-au gasit pasiunea pentru muzica si dupa o adolescenta petrecuta cantand impreuna in diferite trupe, s-au implicat in scena clubbing a Dublin-ului exact cand apetitul ei pentru dj-ing si muzica electronica era imens.

Sonor II - Arenele Romane

15 Noi ora 20:00 - 23:00

Sonor II - Arenele Romane

Dupa lansarea SONOR de la sfarsitul lunii August, iata ca a venit momentul pentru o noua intalnire in luna Noiembrie. Chiar daca asteptarea a fost una lunga, va promitem inca o seara 100% romaneasca, plina de muzica de cea mai buna calitate si nume numai unul si unul. Intr-o singura seara pe aceeasi scena va veti intalni cu artisti pe care cu siguranta ii asteptati de mult.

Au raspuns pozitiv invitatiei noastre si promit sa nu uitam prea usor data de 15 Noiembrie: Suie Paparude, raku , Gojira & Planet H, AFO, Flou Rege, Yelllow, Power Pe Vinil alaturi de invitatii lui, dar si alti artisti surpriza.

Catz n Dogz, Ali Nasser - KRISTAL GLAM CLUB

14 Noi ora 23:00 - 06:00

Catz n Dogz, Ali Nasser - KRISTAL GLAM CLUB

CATZ N DOGZ se va afla la pupitrul Kristal vineri, 14 Noiembrie. Duo-ul din Polonia si-a inceput cariera in 2003, ca un proiect underground numit 3 Channels. Au crescut natural in ochii publicului, iar popularitatea lor s-a datorat atat productiilor cat si gig-urilor foarte reusite, atragand atentia marilor label-uri worldwide.

In 2008 Grzegorz si Wojciech au adoptat numele de CATZ N DOGZ, iar succesul a venit ca o incununare a efortului si talentului celor doi DJ. Acestia inca detin rezidenta Watergate Club - Berlin, vara la Sankeys, Ibiza, in iunie detin un concept de petrecere Off Sonar ce a avut un succes rasunator si multe alte gig-uri in toata lumea, printre care si in Bucuresti la Kristal Glam Club vineri seara alaturi de Ali Nasser.

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo editia a IX-a - Bridges - Palatul Cotroceni

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo editia a IX-a - Bridges - Palatul Cotroceni

A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.

 

Programul editiei 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra. Concertele tematice vor fi completate de o seara poetica cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz François Couturier, alaturi de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de exceptie cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos si band-ul sau din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o intalnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicala a secolului XX, si de multe alte surprize.

Muzicieni precum violonistii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violoncelistii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar cateva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artisti care vor incanta publicul la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

Urban Eye Film Festival - SALA ELVIRA POPESCU

14 Noi ora 12:00 - 18:00

15 Noi ora 12:00 - 18:00

16 Noi ora 12:00 - 18:00

Urban Eye Film Festival - SALA ELVIRA POPESCU

Editia de anul acesta aduce pentru cinefili si pasionati de mediul in care traiesc, patru zile de proiectii de film (11 filme documentare sau artistice din 7 tari si din spatii culturale extrem de diverse) insotite de ateliere, dezbateri si evenimente pentru copii, toate abordand cele mai neasteptate si actuale aspecte ale vietii urbane.

Selectia excelenta de filme, in care orasul si arhitectura sunt subiecte si actori deopotriva, e structurata in 3 sectiuni tematice (Autentic versus Simulacru, Oameni fara case si case fara oameni, Interferente) care ajuta publicul sa se orienteze si totodata imbogatesc subiectele abordate. De asemenea, festivalul este o ocazie unica de a vedea o serie de filme in premiera in Romania.