Cu puiul este simplu, il condimentezi cu sare si piper si-l pui pe gratar avand grija sa nu se arda.
Nu necesita maturare de 3 saptamani in conditii controlate de temperatura si umiditate, nu se intampla ceva grav daca-l tii 10 secunde in plus sau in minus pe foc, precum in cazul pestelui, iar cu cateva cunostinte de baza despre bucatarie si putina imaginatie puteti prepara o mancare chiar interesanta.
Nu stiu cine ar refuza o portie de supa sau un pui tikka masala.
lovefood.ro va arata in cativa pasi simpli cum il puteti portiona:
1. crestati pielea de la baza pulpei superioare, avand grija sa nu bagati cutitul in piept.
2. Intoarceti pulpa, ca in imagine, rupand articulatia care o leaga de carcasa.
3. Taiati pe langa carcasa si indepartati pulpa.
4. Cu degetul aratator palpati articulatia dintre pulpa superioara si cea inferioara si taiati-o cu cutitul.
5. Taiati pielea si tendoanele de la baza pulpei inferioare folosind o miscare circulara, trageti carnea in jos si taiati osul chiar in apropierea articulatiei. In acest mod pulpa se va gati mai repede si va arata mai bine. Nu aruncati restul, il puteti folosi pentru stock.
6. Cu ajutorul unui cutit pentru filetat (cu lama subtire si flexibila) imdepartati pieptul urmarind conturul carcasei.
7. Nu aruncati resturile, cumparati cateva legume si preparati stock, un preparat de baza care va transforma in bine multe mancaruri si care poate constitui baza pentru multe supe rafinate.
Vrei mai multe retete? Click AICI