Tarantino, care dădea interviul cu scopul de a-şi promova cel mai recent lungmetraj, şi-a pierdut calmul după ce jurnalistul britanic Krishnan Guru-Murthy, de la Channel 4 News, a insistat să îi afle părerea despre o posibilă legătură între violenţa din filme şi cea din realitate, scrie Daily Mail.
"Nu sunt sclavul tău, nu poţi să mă faci să dansez după cum cânţi tu", a răbufnit regizorul după ce i-a spus jurnalistului că interviul avea pur şi simplu scop de promovare pentru filmul lui.
Săptămâna trecută, acelaşi Tarantino spusese că orice comparaţie dintre filmele violente şi recentul masacru de la Sandy Hook, din Connecticut, este "lipsită de respect".
Mişcând din cap a refuz, Quentin, în vârstă de 49 de ani, a spus: "Nu-mi pune întrebări de genul ăsta. Nu muşc momeala. Refuz întrebarea ta."
Imediat, jurnalistul Guru-Murthy a încercat să-i explice că este datoria lui să afle părerea regizorului, moment în care Tarantino a răspuns şi mai agresiv: "Nu sunt sclavul tău, iar tu nu eşti stăpânul meu. Nu poţi să mă faci să dansez după cum cânţi tu. Nu sunt o maimuţă."
Continuând, regizorul celebrului "Pulp Fiction" a explicat că nu vrea să vorbească despre consecinţele violenţei din filme pentru că a spus deja tot ce vrea să spună despre acest subiect:
"Dacă e cineva interesat de ce am de spus despre asta, poate să mă caute pe Google şi poate să caute despre ce am avut de zis despre asta timp de 20 de ani. Nu mi-am schimbat părerea deloc."
La insistenţele intervievatorului, Tarantino a afirmat din nou că nu vrea să-i facă pe plac cu un răspuns: "Refuz să mă repet pentru că tu mă vrei pentru show-ul tău şi pentru audienţă."
Sclavia şi Războiul Civil american reprezintă punctele centrale în cel mai recent film regizat de Quentin Tarantino, "Django dezlănţuit/ Django Unchained", ce prezintă aventurile unui sclav devenit vânător de recompense, care încearcă să îşi elibereze soţia din ghearele personajului malefic interpretat de Leonardo DiCaprio.
Pelicula a primit cinci nominalizări la premiile Oscar 2013, pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar (Christoph Waltz), cel mai bun scenariu original (Quentin Tarantino), cea mai bună imagine (Robert Richardson) şi cel mai bun montaj de sunet.
Deşi este acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, Quentin Tarantino este câştigătorul unui premiu Oscar şi al unui Palme d'Or, distincţii obţinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994). Remarcat încă de la debutul său regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino şi-a surprins de fiecare dată publicul graţie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) şi "Kill Bill Vol. 2" (2004), sau "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", cu Brad Pitt în rolul principal, lansat la Festivalul de la Cannes 2009.