potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes şi dată publicităţii luni.

Bill Gates a devenit o personalitate cunoscută încă din anii 1980, când alături de Paul Allen a dat startul unei revoluţii a calculatoarelor. Cofondatorul Microsoft deţine toate "jucăriile" pe care un om de calibrul său şi le poate dori: de la avion privat până la o vilă gradioasă, pe care a denumit-o Xanadu 2.0, scrie Business Insider.

Bill Gates

Gates este recunoscut însă şi pentru activitatea sa filantropică, el donând miliarde de dolari pntru diverse proiecte caritabile.

Bill Gates

William Henry Gates III s-a născut la Seatle (SUA) la 28 octombrie 1955. Fiul unui avocat (William Henry Gates Sr.) şi al unei profesoare (Mary Maxwell Gates), William Henry a fost un copil extrem de inteligent. În adolescenţă, pentru a-şi satisface apetitul de cunoaştere citeşte de la un capăt la altul întreaga serie "Enciclopedia Lumii".

Bill Gates

"Experienţa şi cunoştinţele pe care Paul Allen şi eu le-am acumulat în şcoală ne-au dat încrederea necesară pentru a crea o companie pe baza unei idei cu care nimeni nu mai era de acord: că cipurile electronice vor deveni atât de puternice, încât calculatoarele şi programele de software urmau să devină un instrument care se va regăsi pe fiecare birou şi în fiecare casă", a declarat Bill Gates într-un discurs susţinut la şcoala Lakeside School în 2005.

Bill Gates

După doi ani de studii la Harvard, Bill Gates renunţă la cursuri şi împreună cu Paul Allen înfiinţează compania Microsoft. Tot la Universitatea Harvard îl cunoaşte pe Steve Ballmer, pe care mai târziu îl aduce la Microsoft şi ulterior îl promovează pe poziţia de CEO. Deşi nu şi-a luat licenţa la Harvard, Universitatea i-a acordat titlul de doctorand

Bill Gates

În 1985, Microsoft lansează sistemul de operare Windows. Până în 1987, Bill Gates, care atunci avea 31 de ani, devine miliardar.

Bill Gates

Zece ani mai târziu, Gates devine cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12,9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numărat în topul miliardarilor lumii.

Bill Gates

Bill, soţia sa Melinda şi cei trei copii ai lor locuiesc într-o vilă grandioasă situată pe malul lacului Washington, supranumită Xanadu 2.0, aflată într-o suburbie elegantă din Medina, Washington. Casa se află pe o colină, cu vedere spre lac, iar o mare parte din imobil se află la adăpost subteran, din motive de securitate.

Bill Gates

Continuarea pe Mediafax.ro