FILME

Jack The Giant Killer / Jack si Uriasii - Regie: Bryan Singer

Distributie: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor

Un conflict stravechi este pe cale sa reinceapa atunci cand fermierul Jack (Nicholas Hoult) deschide din greseala un portal prin care uriasii mitologici pot patrunde in lumea noastra.

Odata ajunse pe pamant, razbunatoarele creaturi o rapesc pe frumoasa printesa Isabelle (Eleanor Tomlinson) si planuiesc sa cucereasca intreaga omenire.

Tanarul Jack este cel care va trebui sa conduca misiunea de salvare a acesteia si sa ii invinga pe uriasi chiar pe taramul lor. Pentru a-si apara regatul si a o salva pe printesa de care s-a indragostit, Jack va trebui sa ii invinga pe neinfricatii uriasi, despre care auzise doar din legende.

The Croods

Regie: Kirk De Micco, Chris Sanders
Distributie: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone

Pentru amatorii de animatii, The Croods se anunta un proiect interesant. Filmul prezinta povestea unei familii preistorice care traieste intr-o pestera ce le-a fost intotdeauna casa si credeau ca tot ce este dincolo de aceasta este periculos. Cand unul dintre copii se decide sa exploreze lumea si iese din cuvantul tatalui sau,dezastrul se produce iar pestera lor este distrusa

Toate stancile din preajma pesterii au fost distruse, lasand la vedere o noua lume extraordinara care ii va fascina pe cei din familie si care ii va face pe acestia sa isi doareasca sa vada tot ce aceasta lume are de oferit.

Vehicle 19 / Cursa infernala

Regie: Mukunda Michael Dewil
Distributie: Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers

Paul Walker ramane iute, desi nu e furios. Starul francizei Fast & Furious, Walker este in noul thriller un detinut eliberat pe cautiune care inchiriaza fara sa stie o masina care-l arunca intr-o cursa infernala atunci cand descopera in portbagaj un „pasager” nedorit, o femeie legata de maini si de picioare – Rachel Shabangu (Naima McLean).

Pentru ca a inchiriat masina care nu trebuia, se trezeste acum cu toata politia pe urmele lui, care vrea cu orice pret ca femeia din masina sa nu ajunga sa depuna marturie intr-un caz care implica politisti corupti.

Domestic
Regie: Adrian Sitaru


Distributie: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora

Regizorul Adrian Sitaru vrea sa dea lovitura cu un film ce ar putea deveni comedia romaneasca a anului. Domestic este o poveste despre oameni obisnuiti si animalele alaturi de care isi traiesc viata.

In Domestic apar un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel si cativa dintre actorii favoriti ai regizorului: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Voda si Sergiu Costache.

TEATRU

VINERI

Oscar şi tanti Roz dupa Eric-Emmanuel Schmitt - Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, vinesi si sambata ora 19:00 - Sala Toma Caragiu

Oscar si tanti Roz

 

Oscar si Tanti Roz nu e doar povestea unui copil nedreptatit de soarta, care sta de vorba cu Dumnezeu; e povestea noastra, a tuturor. Exista in textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus.

Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum ti-e harazita - in chip de premiu ori de pedeapsa - fara a uita totusi sa raspandesti binele in jurul tau.

Distributie: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru si Cristina Cassian

Dramatizarea si regia: Chris Simion

SAMBATA

Când Isadora dansa - Teatrul Odeon, sambata de la 19:00

Distribuția: Maia Morgenstern, Mihai Smarandache, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Jeanine Stavarache, Monica Petrică, Mircea Constantinescu si Vlad Logigan/ Andrei Runcanu.

Regia, coregrafia şi costumele: Răzvan Mazilu

DUMINICA

MĂ TOT DUC- Teatrul Foarte Mic, ora 19:00

adaptare liberă după William Shakespeare, Marc Dore etc

Ma tot duc

 

Cu: OANA PELLEA, MIHAI GRUIA SANDU

 

Reţeta: 2 români, 1 canadian, 250 gr de emoţie, 300 gr comedie, un vârf de cuţit de tristeţe, 2 nasuri roşii... adăugaţi după gust franceza, italiana, româna... amestecaţi totul cu delicateţe, pudraţi cu magie şi... oferiţi publicului.
Temperatura... inimii.

 

Durata spectacolului: 1h 15min (fără pauză)

Duminică 24 martie, ora 21.30
Teatrul LUNI şi TEATRUL NU E O CLĂDIRE prezintă
la Green Hours 2 (la bazin):

Noi 4 de Lia Bugnar - GREEN HOURS 2, ora 21:30

Distributia:

Ilinca Manolache
Maria Obretin
Lia Bugnar
Marius Manole

GREEN HOURS 2

 

"Teatrul nu e o clădire şi actriţele nu sunt doar nişte personaje, zic ele 4. Vieţi care nu-şi pot controla destinul, personaje care nu-şi pot controla actriţele şi spectatori care nu-şi pot controla rasul." (Andrei Runcanu)

PARTY

VINERI

The Ghost of Piramida

Rocambolesque is giving me a chance to share with you a personal preference for Efterklang and their music. The Ghost of Piramida is a film by Danish director Andreas Koefoed, that documents the Danish trio’s visit to the abandoned Russian mining town where the record’s inception began back in the summer of 2011.

The Ghost of Piramida

 

Dianei 4 will host the screening, no entrance fee. Whether you're a fan or just a curios bystander, you're most welcome to join in.

Improvizaţie pe sunetul unei nopţi
Avant'n'Gard, Norzeatic (electronice), invitat: Alexandru Arcuş [Md]

Norzeatic

 

Maria şi Mihai Balabaş, fraţii din proiectul Avant'n'Gard, sunt doi muzicieni care experimentează cu tot ceea ce la stă la dispoziţie în materie de sunet şi de sintaxă muzicală. Avant'n'Gard a lansat două albume – Soare Staniol şi Colinde netemperate, a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale precum Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Street Delivery, FânFest, Bookfest, Jazz & More etc.

În duo, Maria şi Mihai au colaborat pentru instalaţii şi plimbări sonore. Separat, fiecare desfăşoară propria activitate artistică – Mihai ca instrumentist în grupurile Trei Parale, Abis, Bucium etc, iar Maria în diverse colaborări, scriind, reinventându-şi constant personalitatea şi materialul sufletesc de lucru.

Alexandru Arcuş este un tânăr muzician din Republica Moldova. Cântă de 4 ani în trupa de etno-jazz Trigon la saxofon, flaut, fluier, kaval, EWI, clape, electronice.

În paralel evoluează împreună cu basistul Alex Calancea şi cu band-ul acestuia. Alexandru Arcuş este binecunoscut în Chisinau ca fiind un muzician progresist căruia nu îi este frică de experimente.

Norzeatic este un obişnuit al microfonului, iar mai nou un obişnuit al neobişnuitului sonor, cunoscut pentru că foloseşte instrumentele ca pe un pickup (uneori şi invers), iar în situaţii limită chiar şi lingura cu care mănâncă îi poate deveni instrument de scris (nu şi invers).

Alături de Avant’n’Gard, Norzeatic expandează diferenţa de potenţial vocal-instrumental într-un regal cerebral extra-teritorial al simpaticului şi para-simpaticului sistem nervos central.

Deci fiţi cu ochii pe material, cu mintea la spiritual şi cu sufletul în modul senzorial, şi ne vedem pe areal.

15 lei intrarea / 22 martie, ora 22.00 / Control Club

După concert seara continuă cu Rusu şi Flore aka Khidja aka Poor Relatives aka Unghi Triunghi.

Tristesse Contemporaine - Modern - Mihai Eminescu, 127, 020083 Bucharest, Romania

Tristesse Contemporaine

 

Dincolo de faptul ca ne-am insusit manipularile de prima mana din manualele de comunicare de la FJSC si vrem sa va exploatam sentimentele, Tristesse Contemporaine chiar ne plac. Pentru un trio de expati esuati la Paris, Narumi, Leo si Maik au avut o traiectorie misterioasa, ajungand rapid nu doar in cercurile hip (Colette i-a inclus in compilatia Ville inca din vara lui 2010), ci si pe scene ceva mai mari (Nouveau Casino, Villette Sonique, Nördik Impakt etc.). Anul trecut, Pilooski le-a mixat primul album full length pentru D.I.R.T.Y. si Pschent, urmat de un an in turneu.

Nu, Tristesse Contemporaine nu sunt tristi. Dar vibe-ul lor are ceva din contradictiile noului "mal de siecle": sunt aerieni pe scena si totusi ancorati in instrumentele proprii, autisti dar carismatici, cu masca / fara masca, minimalisti dar pop, infuzati de opium fara pic de opium in vene si da, on the edge.

• Narumi ( axa Tokyo - Paris), a cantat la pian de la 3 ani, a trecut prin Conservator, scrie despre muzica si lucreaza pentru galleria tokyota Poetry of Sex. Tristesse e ultimul ei proiect, insa vine cu background de la celelalte band-uri prin care a trecut: Telepopmusic, aswefall si Suburbia (alaturi de Marc Collin, “creierul” Nouvelle Vague).

• Léo Hellden (axa Stockholm - Paris) canta la chitara de la 18 ani si o face bine, avand in vedere ca a fost chitaristul lui Jay Jay Johanson pe trei albume. Robin Guthrie de la Cocteau Twins ar fi, spune el, o influenta decisiva.

• Maik (axa Londra - Paris) vine dintr-o familie de origini jamaicano-cubaneze si are ceva radacini prin hip/trip hop, fiind, printre altele, si vocalistul trupei Earthling pe albumul clasic Radar.

O trupa de « back seat drivers », cum se autointituleaza. Cat despre partea cu tristetea, zic ei, “Stay away from evil, hell is other people!”

Intrare: 20 lei

SAMBATA

THE IRREPRESSIBLES (UK) – NUDE *live

THE IRREPRESSIBLES

 

Control / Sala Berlin
str. Constantin Mille, nr. 4
sambata, 23.03.2013, ora 22

Bilete: 50 de lei prin www.easytickets.ro

Alternand intre a-si monta spectacolele in cluburile din intreaga lume si in cadrul unor evenimente de la Barbican si Queen Elizabeth Hall, in Londra, Cité de la Musique din Paris, Teatrul National Budapesta sau Opera din Oslo, The Irrepressibles sunt in primul rand un colectiv artistic format de catre compozitorul si muzicianul Jamie McDermott. Colectivul functioneaza ca o mini-orchestra de camera electro-baroca, ale carei performance-uri se adapteaza de la o scena la alta, dar sunt la fel de bine primite, pastrand aceeasi aura grandioasa, elementele de coregrafie si scenografie, si intreaga desfasurare de forte conceptuale si audio-vizuale.

In timp ce sunetul de baza al Irrepressibles a fost comparat cu David Bowie, Kate Bush sau Antony & the Johnsons, iar zona muzicala a pop-ului orchestral are o consistenta traditie in spate (de la Scott Walker la Patrick Wolf), adevarata unicitate a grupului sta in modul in care show-urile lor imbina toate aceste influente intr-o naratiune performativa si plina de semnificatii si de aspecte ale prezentului. Cu toate acestea, incarcatura emotionala a pieselor si a versurilor este cea care razbate prin prezenta queer a lui McDermott.

Prima incarnare a grupului, careia i-a corespuns si primul spectacol, a fost "Mirror Mirror", in 2010. Albumul omonim a fost lansat dupa 8 ani de activitate, dovedind astfel ca intreaga lor structura se desfasoara complet numai in contextul live, albumele fiind doar o metoda de a documenta cate o etapa. "Nude", spectacolul cu care vin si la Control, este o a doua incarnare a trupei. Temele de auto-cunoastere si acceptanta pe care le exprima McDermott in versuri raman si aici nucleul conceptual – generand o muzica sincera, printr-un proces de creatie personal, sincer si catartic. Chitara, pian, vioara, violoncel, contrabas, percutie (plus intreaga componenta luand forma unui cor vocal) – sunt roluri pe care membrii trupei le preiau pe rand, in timp ce muzica se succede ca actele unei piese de teatru.

In cuvintele lui McDermott, "atmosfera e Lynch-iana – chitara reverberata, backing vocals in stilul intim al doo-wop-ului anilor '50, fuzionand cu drum machine-urile anilor '80 si cu structuri organice de polifonie compozitionala si vocala". Dar toate aceste elemente nu sunt doar pastise sau idei aruncate laolalta, ci fac parte dintr-un aranajament orchestral continuu, menit sa ilustreze temele diverse si complexe din muzica The Irrepresibles – probabil cea mai viabila metoda prin care personalitatea in aparenta excentrica si flamboaianta, androgina, a lui McDermott poate fuziona in persona lui de pe scena.

De la zei la cimpanzei – Chimie şi gAZAh

Sâmbătă, 23 martie, la Atelierul de Producție din București, are loc lansarea celui de-al doilea album solo semnat Chimie aka Mișu' Foarfecă, alături de gAZAh. Familia Paranoia 13 și Banana Society au onoarea să prezinte un eveniment dedicat materialului "De la zei la cimpanzei", concert la care sunt invitați și artiștii care au colaborat pentru piesele de pe acesta.

Intrarea este permisă începând cu orele 21:00. Invitații care urca pe scenă sunt: DJ Al*bu, Flou Rege, Dragonu`, Afo, Junk, Samurai, Phunk B, Shadowbox, Praetor, Serafim, Ana Maria Alexie. Vor fi prezenți și băieții de la Bucharest Underground Cocktail, Erps & Brigada. De proiecții se ocupă Dan Basu.

Prețul unui bilet este de 20 lei, atât în avans, cât și la intrare. Biletele se pot achiziționa de pe www.myticket.ro, din rețeaua magazinelor Diverta, precum și de la Ollie Gang Shop, începând cu săptămâna viitoare. La intrare vor exista bilete disponibile, dar din motive obiective, vă rugăm pe cât posibil să le procurați în avans.

De la zei la cimpanzei

 

Albumul Chimie & gAZAh ”De la zei la cimpanzei” va fi disponibil la prețul de 20 lei în seara concertului și 25 lei ulterior. Din Atelierul de Producție se vor putea achiziționa și tricouri din seria ”Tricoul modern”, precum și ”De la zei la cimpanzei”, la prețul de 50, respectiv 60 lei.

Accesul este permis 16+, cu mențiunea că cei care nu au împlinit încă 18 ani vor primi o brățară distinctă și li se vor oferi la bar strict băuturi nealcoolice.

Chimie este un rapper din Constanța. A făcut parte din Specii, iar odată cu ”Mambo Siria”, a continuat activitatea sa independent. ”De la zei la cimpanzei” este al doilea album solo, pentru care a colaborat cu Bean, Dragonu, Flou Rege, dar și cu Loredana și Banda Agurida.

ABSOLUT COLOR prezinta

COLOR 2nd Year Anniversary

✈ DIXON & ÂME (back to back)
✈ BRUNO PRONSATO (live)
✈ Kozo
✈ Fouchat

22.03.2013 de la 22:00

Atelierul de Producție
Splaiul Unirii, nr. 160

DIXON  ÂME

 

Intrare:

25 lei - înainte de 00:00
35 lei - după 00:00

COLOR aniversează 2 ani de activitate pe 22 martie, ani pe care îi sărbătorim cu o noapte de techno elegant intr-un context Absolut magic.

Pentru prima dată în România ca Innervisions și în back2back, cavalerii Âme și Dixon își fac excepționala apariție alături de Bruno Pronsato, vizionarul Romatic Techno care le-a stârnit interesul lui Ricardo Villalobos și Zip și autohtonii Kozo și Fouchat.