Primul sfat pe care ți-l oferim este să nu te grăbești. Este mai bine să iei fiecare etapă pas cu pas și să îți pregătești tenul pentru bărbierit. Începe prin a te spăla pe față; dermatologii recomandă o bună clătire cu săpun sau cu un curățător special pentru barbă. După ce vei aplica săpunul sau curățătorul, lasă-l câteva secunde până să te clătești cu apă.

Apoi, începi etapa de aplicare a cremei sau a gelului de ras. Și de această dată este bine să aștepți două – trei minute pentru a te asigura că îți va pregăti pielea pentru lamă sau aparat. Îți recomandăm să nu te bazezi doar pe o aplicare cu mâna, ci să folosești un pămătuf de ras. Acesta va întinde crema în mod egal și, de asemenea, va avea un impact mai mare asupra părului din barbă.

Pentru a te asigura că pielea ta nu se va irita, este de recomandat să îți păstrezi tenul mereu cald și umed. Tocmai din acest motiv, unii specialiști recomandă să te bărbierești în duș sau imediat ce ai ieșit de la baie.

Dacă ești la un salon, atunci specialistul ar trebui să utilizeze șervete umede înainte și în timpul bărbieritului.

Odată ce ai terminat, este bine să te speli cu un jet de apă rece. Acest moment va reduce inflamarea, apa acționând ca asupra unei răni ce tocmai a avut loc.

Evident, ultimul pas recomandat este cel al utilizării cremei sau a gelului special după bărbierit. Și acesta îți va menține tenul umed și va încetini procesul de iritare.

Fiecare dintre pașii amintiți reprezintă o modalitate de a avea grijă de tenul tău și de a te asigura că vei arăta cât mai ”fresh” pe parcursul întregii zile.