Printre aceștia îl putem remarca pe Tiri, unul dintre foștii participanți la Vocea României, actual producător și compozitor muzical, profesor de muzică și, așa cum el însuși se descrie, entuziast al sporturilor extreme.

Pagina lui de Instagrama este dovada că fiecare oportunitate de a testa ceva nou reprezintă o provocare, așa că am vrut să aflăm mai multe despre cum a apărut această pasiune și ce-l motivează să descopere noi sporturi. 

Ce sporturi extreme practici și ce te-a atras la acest tip de activități? 

M-am născut într-o familie în care sportul extrem e la el acasă. Tatăl meu a început încă din copilărie să zboare cu tot felul de aparate de zbor: de la planor, la parașută, parapantă, deltaplan, iar pe lângă asta făcea tot felul de alte nebunii de genul cățărări, ski, rafting, canoning și era mai mult ca sigur că o să îmbrățișez latura asta nebună a familiei. Pe lângă parapantă, am practicat downhill (coborâre prin pădure cu bicicleta), dar tatăl meu considera că era prea periculos, așa că a trebuit sa renunț. Iarna făceam ski alpin, sport pe care l-am luat destul de serios până am ajuns campion național la slalom categoria juniori.

Care a fost cea mai mare provocare când ai învățat să faci waveboarding? 

Cea mai mare provocare a fost să învăț să-mi țin echilibrul pe placă și să mă concentrez să-mi stăpânesc emoția faptului că am viteza, aș putea să cad și să mă lovesc (apa e mai dură decât pare când ai viteză, credeți-mă :)). Încă o chestie a fost faptul că traseul era făcut pentru „regular”, iar eu pe placă sunt „goofy”, adică cu stângul în fața, așa că a trebuit să merg așa, fapt care i-a uimit până și pe angajații de la parc deoarece e foarte greu să reziști fizic în felul ăsta.

Când ai început să faci paraglading?

Am zburat cu parapanta alături de tatăl meu, prima dată, la 2 ani, iar la 14 ani am început să zbor singur. La 16 ani m-am licentiat, fiind cel mai tânăr pilot licențiat din România. 

Ce ți-ai propus să mai încerci în următoarea perioadă? 

Vreau neapărat să îmi iau licența de Wingsuit (costumul ăla de veveriță zburătoare). Mi se pare fabulos! Genial! Prima dată o să încep cu tunel de vânt (wind tunnel), iar apoi vreau să sar din avion.

Cum i-ai convins/i-ai convinge pe cei din jurul tău să testeze o parte dintre sporturile pe care tu le practici? 

Eu în general nu vreau să conving pe nimeni să facă lucruri, dar vreau să spun doar că viața e scurtă și trebuie să încercăm câte puțin din toate. O dată în viață trebuie să sari cu parașuta, să înveți să înoți, să skiezi, sa zbori cu parapanta, cu planorul, mai ales că acum toate astea sunt mai mult decât accesibile! E păcat să nu ne bucurăm de ce ne-a dat Dumnezeu!

Pe Tiri îl vom revedea și duminica aceasta, de la ora 22:15, într-o nouă ediție a show-ului Cântă acum cu mine, acolo unde va avea ocazia să se ridice în picioare pentru noi talente. Iar mai multe despre pasiunile lui putem afla de pe conturile lui personale din mediul online.