Bath - Marea Britanie

Cel mai mare targ de Craciun din Marea Britanie este organizat la 2 ore vest de Londra in Bath. Timp de 18 zile in luna decembrie poti face aici toate cumparaturile de care ai nevoie pentru Sarabatori. De la mancaruri traditionale pana la jucarii sau haine.

targuri de craciun - 6

Berlin - Germania

Exista mai multe targuri organizate in capitala Germaniei, dar cel mai faimos este cel din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Targul este cunoscut pentru suvenirurile mai putin obisnuite.

targuri de craciun - 7

Bruxelles - Belgia

Intr-un oras faimos pentru bucataria locala, targul de Craciun din Bruxelles nu face exceptie.

Este o traditie aici ca pe langa faimoasele trufe belgiene de ciocolata sa existe foarte multe specialitati locale. De la carnati de casa si pana la branzeturi de toate soiurile sau legume si fructe gatite in cele mai autentic spirit de sarbatoare.

targuri de craciun - 8

Koln - Germania

Koln detine recordul in privinta numarului de targurilor de Craciun dintre toate orasele europene. Primaria organizeaza aici nu mai putin de 8 in total, iar acest lucru atrage in fiecare luna decembrie mai bine de 2 milioane de turisti.

targuri de craciun - 9

Copenhaga

Targul de Craciun din capitala Danemarcei este organizat in cel mai vechi parc de distractie din Europa, Tivoli Gardens.

Principala atractie este bautura locala numita glögg, un vin fiert amestecat cu licior si mirodenii.

targuri de craciun - 10

Dresda - Germania

Prima data mentionat in anul 1434, Striezelmarkt, poarte numele unei faimoase prajituri de Craciun care a devenit un brand al acestui loc de-alungul timpului.

Prajitura, care este defapt un soi de cozonac cu fructe, este gatita de toti brutarii din oras si oferita celui mai inalt functionar care la randul sau il imparte celor saraci.

Targul este organizat in fiecare an in cea de-a doua duminica a lunii decembrie si este format din fix 250 de casute din lemn.

targuri de craciun - 11

Munchen

Flancat de primaria in stil neo-gotic din Marienplatz, bradul de Craciun este in fiecare an locul unde se strang majoritatea filarmonicilor din Germania pentru faimoasele concerte de sarbatori din Munchen.

Tot aici are loc si cel mai mare targ de Craciun din oras.

Traditia dateaza din secolul 17 atunci cand fiecare breasla venea si isi prezinte cele mai frumoase creatii.

targuri de craciun - 1

Praga - Cehia

Numit de catre cehi Vanocni trh, targul din Praga este cel mai mare din tara si cel care monopolizeaza atentia turistilor in centrul vechi al orasului.

Casutele din lemn cu "bunatati" si vin fiert se intind pe mai toate stradutele inguste. La fiecare colt exista colindatori care anunta sarbatoarea Craciunului.

targuri de craciun - 2

Strasbourg - Franta

Targul de Craciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franta si este organizat in fata faimoasei catedrale.

Aproximativ 2 milioane de turisti din toata Europa aleg acest targ in perioada sarbatorilor.

targuri de craciun - 3

Viena

Christkindlmarkt asa cum este numit targul de Craciun din fata primariei din Vienna este unul dintre cele mai cunoscute si mai vechi din Europa.

Prima data a fost organizat aici acum aproape 700 de ani in urma si in prezent atrage milioane de turisti din intreaga lume.

targuri de craciun - 4