Sofran. Cel mai scump condiment din intreaga lume. Pretul per kilogram poate varia de la 1.100 de dolari pana la 11.000 de dolari.
Nuci de macadamia. Un kilogram de astfel de nuci costa peste 30 de dolari. Pretul ridicat e justificat de faptul ca arbustii fac nuci abia dupa 7-10 ani, iar coaja acestora e foarte dura si trebuie neaparat indepartata inainte de vanzare.
Caviar iranian. Produs de lux, caviarul iranian de Beluga poate costa pana la 5.000 de dolari kilogramul.
Trufe albe. Aceste ciuperci extrem de rare se vand pentru un pret foarte mare: intre 2.000 si 4.000 de dolari.
Cartofi frantuzesti “La bonnotte”. Acet tip de cartof e pe cale de disparitie. De aceea, un kilogram se poate vinde chiar si cu 500 de dolari.
Carne de vita japoneza Wagyu. Este cea mai scumpa carne de vita din lume. 200 de grame de file costa, in Europa, mai mult de 100 de dolari.
Sandvis Club Von Essen. Costa aproape 200 de dolari si este un sandvis “de fite”, facut din ingrediente alese pe spranceana.
Pizza de 8.300 de euro. Daca ti-e pofta o poti cumpara din Italia, se numeste “Louis XIII”, are toping de caviar si homar si coniac. Pacat ca e cam mica – are diametrul de numai 20 cm!
Omleta de 1.000 de dolari. O poti lua din restaurantul “Le Parker Meridien” din New York. Contine sase oua, un homar intreg si caviar sevruga.
Cel mai scump desert din lume – 1.000 de dolari. Contine inghetata de vanilie de origina tahitiana si din Madagascar, o frunza comestibila din aur de 23K si una din cele mai scumpe ciocolate din lume – sortimentul Amedei Porceleana.
Ciocolata cu trufa, la peste 5.200 de dolari kilogramul. Este facuta dintr-o o trufa neagra si 70% cacao de Valrhona.
Cafea Kopi Luwak. Provine din insula indoneziana Sumatra si productia totala anuala e de numai 220 kilograme de boabe. De aceea, pretul acestei cafele e atat de mare – peste 300 de dolari kilogramul.
Ceai verde chinezesc Tieguanyin. Un kilogram costa 3.000 de dolari, ceea ce inseamna ca o ceasca ar face cam 15 dolari.