potrivit unui top realizat de Forbes.com, ale cărui rezultate au fost date publicităţii joi.

Artista americană Taylor Swift, în vârstă de 22 de ani, a obţinut venituri de 57 de milioane de dolari în perioada mai 2011 - mai 2012 , cu ajutorul turneelor pe care le-a întreprins în America de Nord, Australia şi Asia, unde a susţinut 111 concerte în perioada menţionată.

 

Pe locul al doilea se află "idolul" adolescenţilor nord-americani, cântăreţul canadian de muzică pop Justin Bieber, care, la vârsta de 18 ani, a obţinut venituri de 55 de milioane de dolari.

Bieber este singurul artist de sex masculin din Top 5 şi este urmat în acest clasament de alte trei cântăreţe: Rihanna (53 milioane de dolari), Lady Gaga (52 milioane de dolari) şi Katy Perry (45 milioane de dolari).

Poziţiile următoare din Top 10 sunt ocupate de cântăreaţa Adele (35 milioane de dolari), actriţa Kristen Stewart (34,5 milioane de dolari), rapperul Lil Wayne (27 milioane de dolari) şi actorii Taylor Lautner (26,5 milioane de dolari) şi Robert Pattinson (26,5 milioane de dolari).

Anul trecut, Lady Gaga a dominat copios acest clasament, obţinând în perioada mai 2010 - mai 2011 venituri de 90 de milioane de dolari.

Pentru a alcătui acest top, editorii revistei Forbes au ţinut cont de vânzările de albume şi de încasările obţinute din concerte, rolurile din cinematografie şi publicitate. Editorii de la Forbes au obţinut o serie de informaţii şi din discuţiile purtate cu agenţii vedetelor şi cu alte persoane din showbiz.