Şi cu toate astea bărbaţii îşi refuză din când în când partenera atunci când vine vorba de relaţii intime. Cauzele pentru care aceştia nu vor să facă sex sunt multiple.

Potrivit specialiştilor în sexologie, ele pot fi de natură biologică, emoţională sau relaţională, informează CNN. Pentru a face sex, bărbaţii au nevoie în permanenţă de stimuli, susţin experţii.


Cauzele fizice care duc la scăderea dorinţei sexuale masculine pot fi provocate de afecţiuni cardiovasculare, de un consum excesiv de alcool sau de ţigări. Alcoolul băut înainte de o partidă de sex nu echivalează neapărat cu obţinerea unor performanţe deosebite în domeniu, precizează sexologii. Băut cu moderaţie, acesta poate avea şi un astfel de efect stimulativ asupra vieţii intime.

Doza limită pentru ca alcoolul să aibă efecte benefice asupra vieţii sexuale este următoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de băuturi spirtoase.

Specialiştii spun că odată cu depăşirea acestor limite încep să apară şi problemele de ordin sexual. Specialiştii atrag atenţia că un bărbat este în pericol de a deveni impotent dacă are ca vicii alcoolul şi tutunul.


Sentimente ca furia şi nemulţumirea generală vizavi de parteneră pot provoca un dezastru în viaţa sexuală a unui bărbat. Experţii susţin că astfel de emoţii pot duce la scăderea libidoului.

Cercetarea arată că 44 % dintre bărbaţi au resentimente faţă de partenera lor. Ca urmare, aceştia se îndepărtează de parteneră şi refuză să mai întreţină raporturi sexuale.


Stresul este un alt motiv pentru care bărbaţii refuză să facă sex cu partenera. Sexologii spun că stresul afectează atât femeile, cât şi bărbaţii, contribuind la deteriorarea relaţiei atunci când oboseala şi problemele cotidiene intervin în relaţia de cuplu.