În onoarea împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Coreei de Nord şi înfiinţarea Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, au fost publicate peste 300 de sloganuri politice în cotidianul oficial al partidului. Majoritatea au un ton autoritar şi puternic, de la patrioticul "trăieşte viaţa ca soldat" până la mai ostilul "anihilează-i până la ultimul", atunci când este vorba despre o invazie inamică, relatează CNBC, în pagina electronică.

Totuşi, câteva sloganuri par să descrie bunăstarea pe care Coreea de Nord încearcă să o afişeze. Phenianul vrea ca cetăţenii săi să "cultive legume în sere întinse" şi "să practice sporturile în mod ofensiv", după stilul gherilelor antijaponeze, potrivit agenţiei nord-coreene KCNA.

Temele prezente includ agricultura, armata, progresele ştiinţifice, educaţia, comportamentul social şi, bineînţeles, patriotismul. În lista cu cele 300 de sloganuri, termenul "ţară de basm" apare ce cinci ori, sunt peste 300 de semne ale exclamării.

"Fructele să cadă în cascadă şi aroma lor dulce să umple aerul pe o mare de meri la poalele trecătorii Chol!", susţine unul dintre sloganuri. "Să ne transformăm într-o ţară a ciupercilor cultivând ciuperci în mod ştiinţific, intensiv şi la nivel industrial!", afirmă un altul.

Dar atunci când este vorba despre competiţia la scară globală, Coreea de Nord îşi sfătuieşte cetăţenii să se dedice progresului fabricând "bunuri de calitate", cultivând "livezi" şi "cereale", având "uniforme şcolare mult mai stilate", şi "câştigând mai multe medalii de aur!".

Vezi aici toate sloganurile.