"Când vii pentru prima dată în România se spune că trebuie să iei o piatră în gură. Pentru a-i gusta pământul, pentru a-i simţi parfumurile sălbatice", începe mărturia bărbatului.

"Se spune că trebuie să ştii să priveşti de aproape comorile pe care le păstrează sub ochii noştri, în pădurile sale umede de brad şi de stejar bătrân, în întinderea lanurilor de porumb, de orz, de grâu şi de paie uscate. Se spune că nu trebuie decât să te apleci şi să culegi.

Se spune că aici există pomi cu fructe magice, ca acele livezi cu prune sălbatice al căror elixir îi face pe oameni fericiţi. Se poate auzi de departe ecoul legendelor şi al poveştilor fantastice, poveşti care te fac să visezi.

ROUMANIE -La Terre en Or- from SOMETHINGMORE on Vimeo.

Se mai spune că dacă mergi departe, în inima Transilvaniei, în locuri somptuoase, poţi întâlni copaci vorbitori şi flori fermecate. Poţi vedea urşi sălbatici şi animale fantastice. Se spune că dacă vom căuta suficient de sus, pe drumul creaturilor ciudate şi în pas cu vampirii, vom putea găsi o comoară pierdută. Dar locurile frumoase nu-şi arată toate ascunzişurile, iar pietrele bătrâne nu-şi spun toată povestea. Există în România o grădină imensă. Ea ascunde o comoară.

Când vii în România ţi se spune să iei o piatră în gură. Acum ştiu de ce. Piatra este din aur."