Singura dovadă a impactului este o fotografie de slabă calitate, care îi aparţine astronomului amator George Hall din Dallas. Fotografia a fost realizată cu ajutorul unei camere web ataşate unui telescop, care făcea fotografii la intervale regulate. Hall a verificat înregistrarea abia după ce a citit pe internet că un alt pasionat de astronomie ar fi urmărit ciocnirea în direct, cel mai probabil cu ajutorul unui telescop.
Hall recunoaşte că a avut foarte mare noroc cu webcam-ul său. „La 6 dimineaţa (n.r. când a avut loc impactul), Jupiter este poziţionată ideal, ca Soarele la amiază”, spune astronomul amator. În plus, strălucirea cauzată de impact ar fi durat doar două secunde, însă camera web s-a declanşat automat exact atunci, scrie Daily Mail.
Acum, specialiştii aşteaptă ca Jupiter să realizeze o rotaţie completă, pentru a vedea dacă impactul cu meteoritul a lăsat vreo urmă pe suprafaţa planetei. Daily Mail scrie că, foarte probabil, ciocnirea a lăsat o „pată neagră” pe suprafaţa lui Jupiter, la fel cum furtunile violente au determinat apariţia unei pete roşii uriaşe.