Un barbat de 50 de ani care lucreaza in constructii a consumat 4-5 bauturi energizante a ajuns la spital dupa 3 saptamani, doctorii punandu-i diagnosticul de hepatita acuta.

Cazul a fost raportat in Jurnalul Medical Britanic si subliniaza cat de important este ca un consumator sa fie constient de ingredientele prezente in mancaruri si bauturi pentru a evita asemenea cazuri. Doctorii care l-au tratat pe barbatul (al carui nume nu a fost dezvaluit) din acest caz au spus ca hepatita a fost cauzata de consumul excesiv de bauturi energizante.

Lucrand in constructii, barbatul a inceput sa consume bauturi energizante pentru a-l ajuta sa poata trece printr-o zi intensa. In afara consumului de energizante, barbatul nu a schimbat nimic in acel interval la modul in care manca.

Doctorii au numit niancinul ca fiind principalul ingredient care a provocat hepatita barbatului - cu toate ca a consumat zilnic intre 160 si 200 de miligrame, sub nivelul considerat periculos, toxicitatea a aparut ca rezultat al efectului acumularii. Nu a fost dezvaluit brandul energizantului consumat, insa bauturile care contin niancin includ Monster, Rockstar si Red Bull. Doctorii i-au transmis sa nu mai consume bauturi energizante si sa evite orice produs ce contine niancin pe viitor.