"Vreau să-i incit pe oameni să se gândescă la noi forme de mobilitate urbană care utilizează energia curată", a spus Argus Caruso Saturnino, în vârstă de 40 de ani, de pe malul lagunei de la Rio de Janeiro unde vor avea loc probele de navigație din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016.

'Bikeboat InVenta', bicicleta care poate naviga, inventată de Saturnino, cunoscut deja pentru faptul că a călătorit în 28 de țări pe bicicletă în același scop, are doi metri lungime și 90 centimetri lățime. Ea cântărește 30 de kilograme și a fost echipată cu flotoare, o elice și o velă.

Ideea, spune el, este că 'Bike InVenta' poate deveni un mijloc de transport în orașe cu lagune și râuri și poate servi în caz de trafic intens sau inundații.

De asemenea, ea poate servi ca vehicul suport pentru amatorii de navigație sau pur și simplu în timpul liber.

Construită din lemn și rășină pentru scop naval, cu o pânza mare, "acest prototip este o provocare pentru oameni să nu devină sclavi ai mașinii și să caute alte mijloace de transport". Orașele sunt prea poluate și trebuie să creăm mijloace care utilizează energia curată și puterea corpului, susține Saturnino, citat de AFP.