Viata lui Reuben Nsemoh s-a schimbat radical intr-un timp foarte scurt. Dupa ce a suferit o comotie in timpul unui meci, Reuben a intrat in coma. Cand s-a trezit, putea face un lucru pe care nu-l facuse niciodata pana atunci: vorbea fluent spaniola!

Adolescentul de 16 ani juca intr-un meci al liceelor cand un adversar l-a lovit cu piciorul in cap. De la acel moment in care s-a trezit in spital, a inceput sa vorbeasca usor-usor din nou engleza si vorbeste din ce in ce mai greu spaniola.

Ceea ce a patit Reuben se numeste sindromul accentului strain - are loc extrem de rar dupa ce o accidentare la cap schimba limbajul persoanei. Primul caz a avut loc in 1941 cand o femeie din Norvegia a fost lovita srapnel iar cand s-a trezit vorbea cu un accent german.

"Este o afectiune a controlului. Vorbitul este unul dintre cele mai complicate lucruri pe care le face si sunt multi centri ai creierului implicati in coordonare. Daca unul sau mai multi sunt afectati, se poate ajunge la astfel de cazuri" explica Dr Karen Croot.