Un piton seba dintr-un parc natural din Africa de Sud si-a gasit sfarsitul dupa ce a inghitit un porc spinos de aproape 14 kilograme, a anuntat conducerea parcului vineri.

Incidentul este rar, deoarece acest tip de piton poate in general sa digere fara probleme un porc spinos de aceasta greutate in pofida tepilor rozatoarei, a declarat pentru AFP Jennifer Fuller, responsabila a rezervatiei private Lake Eland.

sarpele, care masura aproape patru metri, a fost, probabil, stresat de vizitatorii care veneau sai urmareasca digestia, a spus Fuller.

"Cu cat sunt mai multi oameni in jurul lui, cu atat este mai stresat. Si cand un sarpe este stresat, el regurgiteaza si abandoneaza prada pentru a putea scapa", a explicat ea. Spinii s-au blocat in intestine cand sarpele incerca sa regurgiteze, provocandu-i moartea sambata trecuta, la sase zile dupa ce inghitise animalul.

Pitonii seba sunt cei mai mari serpi din Africa si pot inghiti o prada mult mai impresionanta decat un porc spinos, cum ar fi de exemplu o antilopa.