“UNU este suma celor care cred ca mereu o poti lua de la inceput cu tine insuti, ca te poti adapta la o versiune proprie mai buna, mai impacata sufleteste. Este un personaj oglinda, care te pune fata in fata cu tine si te ajuta sa iti vezi mai usor potentialul.

UNU nu are acelasi chip niciodata, nici macar nu are varsta.

UNU este un univers nou, accesibil in orice clipa, in orice centimetru din lumea asta, un univers paralel care abia asteapta sa fie descoperit sau reinventat.

UNU vrea sa scoata la lumina sufletul fiecaruia dintre noi. Intrebarea lui Unu este una scurta, dar cu raspunsuri lungi -

Cat de departe mergi pentru a ajunge la tine?”, explica liderul trupei VUNK.

Cornel Ilie marturiseste ca ideea de a scrie l-a tentat de mai mult timp, ca aceasta nu este prima sa povestire asternuta pe hartie si spera ca la un moment dat scrierile sale se vor strange intr-o carte: “Mi-am dat seama ca textele, versurile unor melodii sunt foarte limitate ca desfasurare, ca durata de exprimare.

Fara sa-mi propun, am ajuns sa scriu niste povestiri de fictiune, mai intai in engleza si apoi in romana, ca sa ma antrenez, sa vad daca-mi pot dezvolta imaginatia si ideile si sub forma prozei. Ca si in muzica, prefer drumurile lungi facute cu pasi mici. Nu vreau sa scriu pentru a ma afirma, ci pentru a ma exprima, asa ca in mod sigur voi scrie mereu”, spune artistul.

Printre povestile preferate ale povestitorului Cornel Ilie se numara “Vrajitorul din Oz”, “Alice in Tara Minunilor”, “Micul Print, “Fetita cu chibrituri” si “Harap Alb”. Liderul trupei VUNK recunoaste ca nu are nevoie de niciun ritual special atunci cand se aseaza la masa de scris: “Nu sunt scriitor, dar sunt un povestitor si atunci singurul ritual de care am nevoie este sa-mi permit sa visez mereu cu ochii deschisi la fel de mult”.