Spectaculoasa reşedinţă, o clădire în stil neoclasic francez situată în inima cartierului exclusivist Upper East Side, a fost cumpărată în 2010 de magnatul mexican în domeniul telecomunicaţiilor cu 44 de milioane de dolari.

Agenţia imobiliară contractată de Slim pentru a încerca sa-şi vândă vila este Sotheby's, potrivit ziarului Daily News, care precizează că dacă va primi această sumă de bani va deveni cea mai scumpă proprietate vândută din istoria oraşului.

Construită în 1901 şi cunoscută sub numele de The Duke-Semans House, clădirea a aparţinut magnatului tutunului Benjamin Duke şi a fost vândută de moştenitorii săi, în 2006, miliardarului rus Tamir Sapir cu 40 de milioane de dolari.

Carlos Slim

Clădirea în stil 'townhouse' din cărămidă roşie are o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi repartizaţi pe mai multe etaje şi este poziţionată pe arhicunoscuta Fifth Avenue din Manhattan, vizavi de Muzeul Metropolitan şi la câţiva paşi de Central Park.

Cu o avere estimată la 77,1 miliarde de dolari, Carlos Slim ocupă locul doi în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes, primul loc fiind deţinut de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

AGERPRES