Cunoscut ca un adept al noilor provocări, Vali a văzut Ferma ca pe o nouă oportunitate de a-și pune în aplicare experiența anterioară și pasiunea lui pentru frumos. Chiar dacă nu a avut la dispoziție instrumentele necesare pentru a mixa sau fotografia, Vali s-a remarcat prin ideile creative și modul în care a știut să găsească activități care să aducă zâmbetul pe buze colegilor.

Deoarece ne-am dorit să-l cunoaștem mai bine și să aflăm cum își îmbină pasiunile în viața de zi cu zi, am ales să povestim cu el despre experiențele prin care a trecut până la acest moment. 

Ce/cine te-a inspirat să adaugi pasiunii pentru a mixa muzică, fotografia?

Sunt de părere că adevaratele pasiuni își găsesc adepții și nu invers. Dacă acel gram de talent există latent, mai devreme sau mai târziu, el va ieși la suprafață și se poate manifesta într-o frumoasă pasiune. Eram fascinat încă din copilărie de aparatul foto pe film al bunicilor mei și de câte ori prindeam ocazia, îmi plăcea să aud sunetul declanșatorului. Cu adevărat de fotografie, la un nivel profesionist, m-am apucat acum 10 ani. Este un drum frumos pe care avansez cu fiecare imagine bună realizată.

Care a fost modelul pe care nu-l vei putea uita? (Pentru naturalețe, relaxare, idei în timpul ședinței)

Am avut bucuria să lucrez cu modele și celebrități foarte interesante și diferite ca atitudine precum: bella și gigi hadid, izabel goulart, adriana lima, barbara palvin, kim kardashian etc. Fiecare interacțiune cu acestea a necesitat o abordare diferită însă de fiecare dată am reușit să “adaug” ceva în experiența mea atât ca fotograf dar și ca barbat. Poate cea mai fascinantă experiență a fost atunci când am fotografiat-o în Cannes pe Caroline Scheufele, deținătoarea imperiului Chopard. Înainte de shooting aveam emoții pentru că auzisem că e o persoană foarte exigentă și dificilă însă am descoperit o femeie absolut fermecătoare cu care am purtat o conversație foarte placută de aproape o ora după ce am terminat de tras fotografiile.

Fotografierea pe ritmurile melodiilor preferate mixate sau mixarea melodiilor preferate în timp ce pe fundal se văd pozele tale?

Am descoperit multe similitudini între exprimarea vizuală sau prin sunete. Mi-ar plăcea să ajung la acea “perfecțiune tonală” cu imaginile mele și în același timp caut acea “emoție atemporală” din fotografie în piesele sau remixurile mele. În plus, știu să folosesc muzica oricand ca un “mood booster” la ședințele foto.

Descrierea de pe pagina ta Instagram este ”wizard and visionary” – ce vrăji vizionare îți propuneai pentru experiența Ferma?

Descrierea mea de pe instagram nu are neaparat legătura cu emisiunea Ferma la care am participat. Eu sunt un om creativ și vizionar în general iar de multe ori reușesc să aduc acea “vrajă” prin munca mea. În Ferma însă cred că a funcționat mai mult vrăjeala decât vraja.

Ce planuri ai pentru acest an – vreo nouă pasiune de exploatat?

Nu prea îmi fac planuri, am însă multe visuri pe care le urmez perpetuu. În viitorul apropiat am deja stabilită o vacanță de două săptămâni in Bali alături de iubita mea, Delia. Apoi urmează un job in Seoul, altul în Paris, apoi sudul Italiei și tot așa... Tot în 2019 imi doresc să îmi pot face timp pentru școala de aviație. Sunt foarte pasionat de zbor și sper ca într-o zi să pot spune pe o cursă de linie: “This is Captain Barbulescu speaking. I wish you a lovely flight!”. În viață, oricâte destinații par interesante, pentru mine drumul este cel care contează!

Cu siguranță mai sunt povești de descoperit despre Vali, iar acest lucru îl vom face și pe mai departe, așa că vom rămâne cu ochii pe conturile lui din mediul online pentru a vedea ce mai pregătește.