Anca Dumitra, simpatica actrita care da viata personajului Gianinei din serialul "Las Fierbinti", adora sa joace roluri de comedie, insa marturiseste ca teatrul reprezinta o parte importanta din viata sa.
Actrita ne-a acordat un interviu in care ne-a vorbit despre evolutia carierei sale, dar si despre oamenii din viata sa de care se simte cel mai apropiata si a marturisit ca in viata sa exista deja cineva special, spre dezamagirea barbatilor care o admira in fiecare joi, in "Las Fierbinti".

1. De ce actrita? Care a fost momentul in care ti-ai dat seama ca pentru asta esti buna?

Pentru ca in copilarie am fost fascinata de Pamela din Dallas. Pana am aflat ca Pamela nu-i Pamela de fapt, ca e o actrita care interpreteaza rolul ei si de pe la vreo 5 ani sunt actrita ca Pamela din Dallas. Probabil ca admiterea la facultate a constituit un astfel de moment.

2. Crezi ca in domeniul artistic, tu alegi sau esti aleasa?

Pai cam depind una de cealalta, intrucat tu alegi daca sa mergi la un casting sau nu, unde este posibil sa fi ales pentru acel rol. Asadar, ambele sunt valabile.

3. Crezi in destin?

Cred in Dumnezeu si in purtarea Sa de grija fata de mine.

4. La Teatrul de Comedie, joci alaturi de nume mari ale teatrului romanesc in piesa “Pescarusul” de A.P. Cehov (Stefan Banica, Emilia Popescu, Vladimir Gaitan, Carmen Tanase). Te-ai simtit vreo secunda intimidata?

Da, dar m-am acomodat rapid si am reusit sa depasesc clipele de timiditate cu ajutorul lor. Am avut sansa de a avea alaturi de mine, la debut, artisti de o calitate actoriceasca dovedita in timp si de o calitate umana desavarsita.

5. Cum e sa joci alaturi de Stefan Banica, de exemplu? Ce ai invatat de la el?

Personajul interpretat de Stefan, Trigorin, este unul cheie in desfasurarea actiunii, iar majoritatea scenelor mele sunt alaturi de el. Atunci cand talentul este dublat de profesionalism, rezultatul nu poate fi decat imbucurator si incurajator pentru cei din jur. Iar pentru mine, la inceput de drum, nu poate decat sa ma responosabilizeze astfel de intalniri pe scena si nu numai, atat alaturi de Stefan, cat si de ceilalti din distributie.

Vezi tot interviul aici pe protv.ro