In ciuda faptului ca obisnuia sa fumeze cele mai scumpe trabucuri, Castro a sustinut ca traia cu mai putin de 50 de dolari pe luna.

Realitatea din spatele declaratiilor sale a fost insa intotdeauna diferita. De-a lungul vietii, dictatorul cubanez, care a decedat la varsta de 90 de ani si care i-a condus pe cubanezi timp de cinci decenii cu o mana de fier, a trait o viata luxurianta, fara lipsuri.

Daca oamenii din cuba au avut parte de saracie si mancare rationalizata in timpul lui Castro, cel poreclit "El Lider Maximo" a trait cu totul diferit.

Pasionat de lux, cunoscator de mancaruri desavarsite, dar si un mare iubitor al sexului frumos, Castro a avut numeroase amante si a locuit in 20 de "palate".

Viata secreta a dictatorului care

Daily Mail noteaza ca Fidel Castro, care a cucerit puterea prin revolutie in urma cu cinci decenii in Cuba, a fost introdus de Forbes in 200 pe lista celor mai bogati "regi, regine si dictatori".

De altfel, Juan Reinaldo Sanchez, fostul bodyguard personal al lui Fidel Castro, care a publicat o carte in 2014, sustine ca averea fostului lider cubanez a atins peste 150 de milioane de dolari.

Potrivit lui Reinaldo Sanchez, Fidel Castro era si un iubitor al bauturilor fine, pe care le savura atunci cand avea pofta.

Insula privata a lui Fidel Castro s-a numit Cayo Piedra si este descrisa de fostul bodyguard al acestuia ca fiind "un paradis", unde oameni faimosi, precum fostul scriitor Gabriel Garcia Marquez, un prieten apropiat, il vizitau.

Langa Havana, Castro mai avea un palat care includea si un spital personal, dar si piste de bowling, o mica vila cu piscina si jacuzzi langa plaja, precum si alte facilitati.

Cea mai notorie locatie ramane insa Unitatea 160, sau Punto Cero, o fortareata care nu servea doar ca centru de comanda si supraveghere, dar si ca fabrica de inghetata!

Viata secreta a dictatorului care

Poreclit in anumite cercuri "Calul", Fidel Castro a avut numeroase amante, una dintre ele fiind actrita italiana Gina Lollobrigida.

O fosta amanta a acestuia, fosta dansatoare, povestea de altfel ca Fidel Castro fuma atat de mult incat nu se putea abtine nici in timpul partidelor de sex.

De asemenea, este de notorietate apetitul sexual al fostului lider de la Havana, care iubea femeile cubaneze tinere, indiferent de culoare sau de statutul lor social.

Viata secreta a dictatorului care

Fidel Castro a fost casatorit de doua ori. Cu prima sotie, Mirta Diaz-Balart, acesta a avut un baiat, pe Fidelito (Micul Fidel). Dupa divort, acesta a facut in asa fel incat baiatul sa fie despartit de mama sa si a fost trimis la studii la Moscova, devenind ulterior cercetator in fizica nucleara.

Fidel Castro a mai avut o fiica cu Natalia Revuelta, sotia unui cardiolog. Aceasta, Alina, a devenit ulterior model si si-a scandalizat tatal atunci cand a aparut in bikini intr-o reclama la Havana Club. Alina a fugit ulterior din tara, cu ajutorul unui pasaport spaniol, de frica tatalui sau.

In fine, cea de-a doua sotie legitima a lui Castro a fost Dalia, o fosta profesoara, care i-a dat nu mai putin de 5 copii.

Un fost sef al serviciilor secrete est-germane a povestit dupa caderea Zidului Berlinului ca Fidel Castro, in timpul unei vizite in fosta RDG, a fugit pe geamul hotelului intr-o noapte pentru a ajunge intr-un bordel.

Fidel Castro a avut si o amanta care ar fi planuit sa-l otraveasca. Potrivit rapoartelor serviciilor cubaneze, de-a lungul vietii lui Castro au existat 636 de tentative de asasinat.

Una dintre posibilele tentative ar fi fost condusa de Marita Lorenz, o fosta amanta a lui Casto, care a incercat sa-l otraveasca pe acesta cu o bacterie botulinica.

Viata secreta a dictatorului care

Viata secreta a dictatorului care