Pe stadionul Lujniki din Moscova, cea mai mare arenă din Rusia, Vladimir Putin și peste 100.000 de compatrioți ai săi au sărbătorit opt ani de la anexarea Crimeei.

Chiar dacă anexarea Crimeei de către Rusia este considerată ilegală de către comunitatea internațională, Vladimir Putin nu a ținut cont de acest lucru și a organizat un eveniment grandios de la care nu au lipsit litera Z, care apare pe autovehiculele de război ale Rusiei din Ucraina, și susținătorii invadării țării vecine.

„Nu există dragoste mai mare decât atunci când cineva își dă sufletul său pentru prietenii săi. Vedem cum băieții noștri luptă și acționează eroic în această operațiune. Aceste cuvinte sunt din textele sfinte ale creștinismului, din ceea ce le este scump celor care mărturisesc aceste lucruri. Dar totul constă în faptul că sunt valori universale pentru toate popoarele, mai ales pentru poporul nostru. Dovadă este modul cum luptă băieții noștri, umăr la umăr, se ajută, se apără reciproc și, dacă este nevoie, ca pe propriul frate, îl apără cu propriul trup pe câmpul de luptă. Noi nu am avut așa unitate de foarte mult timp, așa se întâmplă că începutul operațiunii a coincis, pur și simplu, cu ziua de naștere a unuia dintre comandanții noștri sfinți, care nu a pierdut nicio bătălie. Luptele vor duce mereu la slava Rusiei. Așa să fie mereu, acum și pentru totdeauna”, a spus, printre altele, Vladimir Putin.

Potrivit presei care nu îi este fidelă lui Vladimir Putin, cei mai mulți dintre cei care au ajuns pe stadionul Lujniki din Moscova erau persoane angajate la stat, care au fost luate cu autocarele de la muncă și duse direct la manifestație, fără a ști că vor ajunge acolo.

Potrivit jurnaliștilor de la The Moscow Times, Vladimir Putin nu a surprins la eveniment doar cu discursul său, ci și cu ținuta pe care a purtat-o. Din câte se pare, doar geaca valora aproximativ 12.000 de euro, fiind marca Loro Piana, din cea mai nouă colecție de iarnă.