Inainte de toate va trebiue un cutit pentru filetat, care trebuie sa aiba lama subtire si flexibila. Nu va recomand sa incercati cu altceva pentru ca rezultatele pot fi dezamagitoare.
Este foarte important sa mentineti cutitele ascutite, asta inseamna sa folositi pila de intretinere macar odata pe zi daca gatiti mult sau macat odata pe saptamana daca nu.
Un alt sfat ar fi ca dupa ce spalati cutitele sa le stetgeti si sa le depozitati in suportul lor pentru ca marginea lamei este foarte subtire si sensibila si se poate stramba sau ciobi daca intra in contact cu alt metal, cu sticla sau portelan.
Faceti o taietura langa inotatoare pana cand ajungeti la coloana.
Faceti o alta langa coada si continuati inspre fata, folosind ca ghid inotatoarea dorsala.
Introduceti cutitul pana la capat si urmaind coloana si taietura pe cate a-ti facut-o mai devreme detasati fileul de corpul pestelui.
Sursa: lovefood.ro