Jonathan Paul Koppenhaver, cunoscut sub numele de "War Machine", este aparat de avocatul sau, care sustine ca in acele momente barbatul a fost cuprins de-o "furie rosie", cauzata de multiplele loviturile incasate in timpul luptelor.

Koppenhaver a fost acuzat pentru o fapta din 2014, atunci cand a intrat cu forta in casa fostei sale iubite, actrita de filme pentru adulti Christy Mack.

In timpul procesului, luptatorul MMA si-a cerut in repetate randuri iertare pentru faptele sale, spunand despre sine ca este "o persoana pierduta si cu sufletul gol". Pentru iesirea sa nervoasa, luptatorul sustine ca regreta amarnic cele intamplate, sustinand ca ar fi fost mai bine sa-si ia viata: "Ar fi trebuit sa ma sinucid", marturiseste luptatorul MMA.

"Nu am realizat de fiecare data ceea ce am facut pana cand nu am comis-o. Detest ceea ce s-a intamplat", a recunoscut luptatorul in fata judecatoarei Elissa Cadish.

Sentinta judecatorilor este una ferma, iar luptatorul va implini varsta de 71 pana cand va fi eligibil sa ceara eliberarea conditionata.

Avocatul sau, Jay Leiderman, isi apara clientul, sustinand ca acesta a incercat, in luna ianuarie, sa se spanzure in celula unde isi ispaseste pedeapsa. Avocatul afirma ca ceea ce l-a impierdicat pe clientul sau sa-si ia zilele a fost faptul ca el s-a transformat intr-o persoana religioasa si si-a propus sa devina un model de conduita in spatele gratiilor.
Fosta iubita a luptatorului a permis ca presa sa ii dezvaluie identitatea.

Avocatul apararii a incercat tot posibilul pentru a se asigura ca luptatorul va beneficia de bunavointa judecatorilor, insa acestia nu au putut fi induplecati.
Avocatul a incercat sa le explice comportamentul luptatorului, dand vina pe loviturile incasate in timpul luptelor, aparandu-l ca in acele momente nu stia ce face. In plus, avocatul a sustinut ca al sau client are probleme neuropsihice, cauzate de lovituri si de consumul de steroizi si a antidepresivelor. Toate acestea, spune avocatul, i-ar fi provocat accese de furie si pierderea luciditatii luptatorului MMA.