FILME

Hitchcock - Regia: Ryan Murphy

Cu: Helen Mirren, Anthony Hopkins, Scarlett Johansson, Jessica Biel

Cu Anthony Hopkins, in rolul maestrului suspansului filmul regizat de britanicul Sacha Gervasi este o adaptare dupa cartea "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho", scrisa de Stephen Rebello. Filmul Hitchcock prezinta obstacolele intalnite de Alfred Hitchcock in drumul spre realizarea horror-ului din anii '60 - Psycho.

In acea vreme Hitchcock nu a reusit sa convinga studiourile cinematografice sa ii sprijine proiectul, prin urmare, filmul s-a nascut dintr-un efort material personal al regizorului. In 1961, Psycho obtinea patru nominalizari la premiile Oscar printre care una pentru regie si una pentru imagine.

Parker - Regie: Taylor Hackford

Cu: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis

Disclaimer: acesta este un film strict pentru fanii lui Jason Statham sau pentru cei care vor sa vada posteriorul lui Jennifer Lopez. In Parker, Palm Beach devine decorul unui furt de bijuterii in valoare de 50 de milioane de $. Tradat de partenerii sai in crima Parker (Jason Statham), un geniul criminal care chiar crede in onoarea hotilor, porneste sa se razbune.

Parker ii vaneaza pe fostii sai colegi (Michael Chiklis, Wendell Parker, Micah A. Hauptman si Clifton Collins Jr.) pana in Palm Beach unde acestia planuiesc o lovitura eleborata. Parker pozeaza intr-un miliardar texan si se cupleaza cu un agent imobiliar Leslie (Lopez) pentru a-si duce la capat misiunea. Ea stie bine orasul, e frumoasa, desteapta si ambitioasa. Impreuna, ei concep un plan sa fure de la fosta echipa a lui Parker si sa scape fara urma.

I Give It A Year / Primul an de casnicie - Regie:Dan Mazer

Cu: Rose Byrne, Anna Faris, Simon Baker

Va reusi casnicia dintre Rose Byrne si Rafe Spall sa reziste mai mult de un an? I Give It A Year este o comedie romantica promitatoare despre doi tineri foarte diferiti care se intalnesc la o petrecere si, in ciuda tuturor diferentelor dintre ei, se indragostesc.

Ceva vreme mai tarziu, nunta e la doi pasi, dar toti cei din jur par sa creada ca mariajul lor nu va rezista nici macar un an. Cum reactionezi cand anturajul crede ca ai casnicia pe butuci?

Mama - Regie: Andrés Muschietti

Cu: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier

Anuntat de producatori ca cel mai infricosator film al anului 2013, Mama (produs de Guillermo del Toro) este un thriller horror supranatural ce spune povestea a doua fetite care au disparut fara urma chiar in ziua in care mama lor a fost ucisa. Cand acestea sunt in cele din urma gasite cativa ani mai tarziu si primesc sansa la o noua viata, salvatorii lor descopera ingroziti ca inca fetele sunt urmarite de cineva care le viziteaza tarziu in fiecare noapte.

Din ziua in care tatal fetitelor le-a ucis mama, surorile Victoria si Lilly fost cautate fara oprire de unchiul Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) si prietena sa Annabel (Jessica Chastain). In mod incredibil, surorile sunt gasite in viata dupa 5 ani, traind intr-o cabana darapanata.

Povestea demna de un film de groaza incepe cand cei doi salvatori isi pun intrebarea daca nu cumva cele doua fetite au venit in casa lor cu oaspeti nepoftiti, adusi din trecutul negru al copilariei lor.

Killing Time - Regie: Florin Piersic Jr.

Cu: Florin Piersic Jr., Cristian Gutau, Olimpia Melinte

Killing Time, cel de-al treilea lungmetraj scris si regizat de Florin Piersic Jr., va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 1 martie, informeaza distribuitorii, Transilvania Film.

Doi asasini platiti isi asteapta viitoarea victima intr-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea creste. Glumitele nevinovate se transforma in impunsaturi ironice. Insultele devin amenintari. Va curge sange.

TEATRU 

Vineri 1 martie

MĂ TOT DUC- Teatrul Foarte Mic - 19:00

adaptare liberă după William Shakespeare, Marc Dore etc

MĂ TOT DUC

 

Cu: OANA PELLEA, MIHAI GRUIA SANDU

 

Reţeta: 2 români, 1 canadian, 250 gr de emoţie, 300 gr comedie, un vârf de cuţit de tristeţe, 2 nasuri roşii... adăugaţi după gust franceza, italiana, româna... amestecaţi totul cu delicateţe, pudraţi cu magie şi... oferiţi publicului.
Temperatura... inimii.

 

Durata spectacolului: 1h 15min (fără pauză)

“Trust me if you can”  - Godot Teatru Cafe - 20:30

de Iris Spiridon, dupa o idee de Neil LaBute

Trust me if you can

 

cu: Ana Ularu, Radu Iacoban si Istvan Teglas

bilet 20 lei
durata 1h

Un spectacol de teatru experimental sub forma unui joc de societate – “Adevăr sau provocare”, în care actorii Ana Ularu, Radu Iacoban şi Istvan Teglas îndeamnă publicul să pătrundă în universul lor interior şi să aleagă între realitate şi ficţiune.

O fată fredonează o melodie despre povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de fratele ei, un actor vrea să convingă publicul că este un personaj, un tânăr încearcă să facă lumea să râdă printr-un stand-up care devine tragic. În toate cele trei cazuri, limita dintre adevăr şi iluzie este stabilită de spectator, care decide dacă rămâne simplu privitor sau dacă acceptă provocarea, alăturându-se celor trei personaje în universul acestora.

SAMBATA

Sinucigaşul - Teatrul National Sala Mare - 19:30

de Nikolai Erdman

Distributia: Dan Puric, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biriş, Maria Buză, Andrei Finţi, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Mihai Călin / Răzvan Oprea,Tatiana Constantin, Vitalie Bichir / Mihai Cuciumeanu si copilul Alexandru China.

Sinucigaşul

 

O comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori ca Meyerhold şi Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuşi Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia şi condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internaţională. Sinucigaşul se joacă astăzi peste tot în lume, relansând o întrebare dramatică: viaţa are sens?

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viaţa nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu. Un spectacol de o actualitate şocantă şi dureroasă, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societăţii. O piesă de un curaj nebun scrisă în plin totalitarism, un strigăt disperat pentru câştigarea dreptului la şoaptă.

Durata spectacolului: 2 ore şi 15 minute

Meşteşugul vietii - de Hanoch Levin - Sala Liviu Ciulei / Sâmbătă 2 Martie, ora 19.00.

“Meşteşugul vieţii”, una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare. Lupta dulce-amăruie şi disperată din cuplu reflectă întrebări universale. După o viaţă trăită împreună, cei doi au revelaţia profundă a nefericirii.

Meşteşugul vieţii

 

Spectacolul lui Felix Alexa, care deschide noua stagiune a Teatrului Bulandra, creează un echilibru perfect între umor şi tragic, scoţând la iveală latura crudă şi cinică, comică şi burlescă a universului lui Levin.

Distributie: Razvan Vasilescu, Dana Dogaru, Dan Astilean.

Scenografia Nina Brumusila
Cântece Ada Milea
Ilustraţia muzicală Felix Alexa
Coregrafie tango Dan Măndiţă, Amalia Iscu

Regia şi light design Felix Alexa

DUMINICA

Poiana Boilor după Cerere în căsătorie / Ursul de A. P. Cehov - Teatrul de Comedie - Sala Studio - 19:30

traducerea M Sorbu, Al. Toscani şi A Steinberg

Poiana Boilor

 

Distributie: Delia Seceleanu, Eugen Racoţi, Şerban Georgevici, Dragoş Huluba

regia Horaţiu Mălăele
traducerea N. Sorbul şi A Steinberg

durata spectacolului 1 h 30’ (fără pauză)

 

"Oameni caraghioşi şi petrecuţi, idealuri pierdute, vieţi risipite, timp ireversibil, vremuri crepusculare şi peste toate muzica tristeţilor noastre refuzate. Micul cuvânt ce ar cuprinde semantic acest univers – nostalgia. Marele cuvânt – Cehov."
Horaţiu Mălăele.

”Femei în mișcare” după Donald Margulies - Godot Cafe Teatru - 20:00

Regia: Cristi Juncu si Vlad Zamfirescu

Cu: Diana Cavallioti, Andreea Vasile

Femei în mișcare

 

"...doua femei...o vacanta....cateva cocktailuri in plus...barbati... suspans.....un Secret...si avionul de intoarcere." Citeva ingrediente simple pentru o comedie spumoasa ...

Durata: 1h

Preț bilet: 20 lei

PARTY

VINERI

The Mono Jacks - Vineri, 1 martie 2013, de la ora 22:00, The Mono Jacks - Club Why Not - Bucuresti.

The Mono Jacks

 

Preţul unui bilet de intrare este de 20 lei. Biletele sunt disponibile la club, de luni pâna joi, între orele 14.00-18.00, iar vineri şi sâmbătă dupa orele 17.00.

OCS, COMA, Perfect Zero for Infinity @Atelierul de Productie

1 martie 2013, ora 20:00
intrare: 10 lei

OCS, COMA, Perfect Zero

 

Line up:
21:00 – Perfect Zero For Infinity
22:30 – Coma
12:00 – OCS

SpeakEasy @ Energiea

Vineri – 1 martie / Sambata – 2 martie

SpeakEasy

 

In weekend, la Energiea conversatia prinde viata de noapte. Vineri si sambata declaram prohibitie la inhibitie si te asteptam la socializare dansanta pe muzici fresh asortate cu beri reci. Nu trebuie sa ridici tonul, va ridica DJ-ul tempoul.

Vineri: AltOm
Sambata: Bully

Ora: 22:00
Intrare libera.

Energiea –  Str. Brezoianu nr. 4 - parter

THE FRESH prezinta - Wax Tailor, Waldeck

Waldeck

 

WAX TAILOR - full live band
WALDECK - full live band
Dragos Rusu
Ufe

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

1 martie 2013
22:00

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Arenele Romane
Str. Cutitul de Argint, nr. 26

SAMBATA

Skream & SGT Pokes + Baauer

Red Bull Music Academy prezinta: Skream & SGT Pokes // Baauer @ Atelierul de Productie, Bucuresti

Sâmbătă 2 Martie de la 22:00 la Atelierul de Productie (Splaiul Unirii 160)

Skream  SGT Pokes + Baauer

 

Acces: 35 lei in avans la Ollie Gang Shop / 50 lei la intrare

Accesul minorilor la acest eveniment este strict interzis (18+)

De asemenea, atmosfera din timpul setului lui Skream (si nu numai) va fi intretinuta de Sgt Pokes, MC-ul de casa al Digital Mystikz si Magnetic Man. Suportul local este asigurat de:

Herne (Origami Sound)
High Jet (SCM)
CLNK (Error Broadcast)
Alex Dark (Bass Turbat)

MMOTHS & D/R/U/G/S

New Pop Order 2013 #3
> MMOTHS (SQE Music, IE) <
> D/R/U/G/S (Moshi Moshi/Different, UK) <
> HULTAN (proiect surpriza) <

MMOTHS  D/R/U/G/S

 

Control / Sala Berlin
Vineri, 02.03.2013, ora 22
Intrare: 20 lei

Seria de concerte New Pop Order este dedicata numelor tinere si ambitioase din muzica underground – proiecte ce abordeaza intr-un mod contemporan sensibilitatile pop clasice, aflate intr-o continua formare. Incepand din 2010, New Pop Order a adus in Control formatii ca Thieves Like Us, Keep Shelly in Athens, When Saints Go Machine, Starfucker sau Porcelain Raft.

Les Elephants Bizzares live in Panic

O turma de elefanți romani cu nume in franceza, care canta in engleza. Bizar, nu?

Les Elephants Bizarres

 

Les Elephants Bizarres: Ștefan Matei (voce), Cătălin Rădoi/ Proka (voce și chitară), Hasan Nabulsi (bass), Claudiu Știrbei (tobe) și Nicolae Cazacu/ Nae(synth).

In deschidere vor canta prietenii de la "HALO"

TOMCRAFT

 

TOMCRAFT (DE) - 2 martie 2013, Arenele Romane

OK CORRAL (RO)

MARIKA (RO)

MOONSOUND (RO)

 

Biletele sunt 30 de lei si sunt disponibile pe myticket.ro, bilete.ro sau la poarta in seara petrecerii). Biletele VIP sunt 70 lei, detalii pe www.dance-nation.ro .

DUMINICA

nou9's sunday // Moonlight Breakfast // retro & electro

Moonlight Breakfast

 

La Viena se simt foarte bine, dar pentru ca le este dor de noi si vor sa petreaca ziua lui Bazooka intre prieteni, duminica 3 martie, Moonlight Breakfast va combina cele 2 show-uri de RETRO si ELECTRO intr-un concert plin de zambete si voie buna.

Bazooka - Club Jordan coktail drum kit, pian, clarinet
Christie - voce, megaphone
Adita - pian, chitara
Printzu - contrabass, chitara bass

Concertul va fi completat de un show de proiectie cu un concept nou, marca Les Ateliers Nomad.

Biletele se gasesc la intrare // 30 lei - nou9