„Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven”, cea mai recenta productie a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures si Columbia Pictures, este o readaptare moderna a unei povesti clasice intr-un western de actiune ce reda povestea a sapte pistolari justitiari care elibereaza o comunitate de sub teroarea unor banditi.

Filmul „Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven” este distribuit de Forum Film Romania şi va avea premiera pe 23 septembrie 2016, fiind disponibil şi in format IMAX.

In regia lui Antoine Fuqua, filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican care se vad nevoiti sa apeleze la ajutorul a sapte pistolari pentru a scapa de o gasca de banditi ce ii exploateaza si ii terorizeaza.

Produs de Metro-Goldwyn-Mayer Pictures si Columbia Pictures, in colaborare cu LStar Capital si Village Roadshow Pictures, filmul „Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven” ii are in distributie pe Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Matt Bomer si Peter Sarsgaard. Producatori sunt Roger Birnbaum si Todd Black, iar scenariul este semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul „Detectivii din California”) si Richard Wenk.

Actualitatea unui western

„Cand cei de la MGM mi-au cerut sa fac un film western am fost foarte incantat, mai ales pentru ca eu am crescut cu astfel de productii”, spune regizorul Antoine Fuqua care, in copilarie, se uita la filme western cu bunica lui. „Apoi m-am intrebat de ce sa fac un western azi, de ce ar fi important. Iar raspunsul a fost: se intampla atatea in lume, e multa tiranie, ei bine, asta il face relevant. E nevoie de un grup special de oameni care sa lupte cu tirania asta”, comenteaza regizorul.

In plus, spune producatorul Roger Birnbaum, foarte actuala este tema ajutorului fara obligatii. E vorba de sapte barbati care traiesc cam in afara legii, dar care nu ezita sa ajute dezinteresat o comunitate aflata in pericol. „Se motiveaza unii pe altii si isi depasesc conditia alegand sa lupte cu o forta coplesitoare numeric: sunt sapte oameni impotriva unei armate. si fac asta doar pentru a salva niste oameni si pentru a restabili ordinea”, completeaza producatorul.

De asemenea, noua generatia cu siguranta nu e familiarizata cu clasicul film cu acelasi nume produs in 1960, avandu-i in roluri iconice pe Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Charles Bronson si Robert Vaughn. Asa ca, crede Todd Black, celalalt producator al noii pelicule, povestea trebuie respusa pentru tinerii de azi, intr-un format accesibil si placut lor.

„Viziunea viscerala lui Antoine Fuqua aduce o perspectiva extrem de contemporana asupra unei povesti clasice despre o banda de vanatori de recompense. in miezul ei, povestea asta este, de fapt, despre oameni care fac dreptate, iar asta e ceva ce eu caut in fiecare film pe care il produc”, afirma Todd Black.

Influenta lui Akira Kurosawa

Ideea acestui nou film s-a nascut in 2010, cand Roger Birnbaum a ajuns la conducerea MGM si a dobandit acces in bogata arhiva a studioului. Frunzarind titlurile de colectie a remarcat pelicula anului 1960 intitulata „Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven” care ii placuse teribil in vremea studentiei.

Acum, insa, a aflat cu uimire ca la baza ei se afla filmul japonez „Cei sapte samurai”, regizat de Akira Kurosawa, un clasic al genului. Atunci i-a venit lui Birnbaum ideea de a reface povestea celor sapte justitiari. Asa ca atunci cand a revenit la rolul de producator s-a apucat imediat de idee, cautand o perspectiva noua si moderna asupra povestii. Aici a intrat in scena Antoine Fuqua a carui prima propunere pentru film a fost Denzel Washington.

Fuqua si Washington au mai lucrat impreuna si au o relatie speciala, iar regizorul avea un presentiment ca actorul va accepta noua provocare. Todd Black, unul dintre producatori, crede ca Denzel Washington a spus da proiectului din mai multe motive: nu jucase niciodata intr-un western, era un tip de film complet diferit fata de ceea ce alege el si avea si o relatie foarte buna cu regizorul.

Asa a ajuns actorul sa joace rolul lui Chisolm, seful gastii de pistolari, un fel de omul potrivit la locul potrivit. Urmatorul actor ales pentru un rol in gruparea magnificilor a fost Chris Pratt, care il intruchipeaza pe Josh Faraday, mana dreapta a lui Chisolm.

Pratt a acceptat rolul imediat, si el isi dorea de ceva vreme sa joace intr-un western. Actorul a fost teribil de incantat de colaborarea cu dresorul de cai si cu cowboy-ii din viata reala. Uimitoare pentru el a fost si relatia de prietenie care s-a legat rapid intre cei sapte actori, care au devenit si in viata reala o gasca, exact ca in film.

„A fost nemaipomenit sa ii adunam pe toti acesti actori pe care in mod normal nu-i vezi intr-un western”, spune regizorul Antoine Fuqua, care se declara mandru de nota unica si contemporana a filmului.

Apoi in distributie au ajuns cinci tineri actori: Ethan Hawke ca Goodnight Robicheaux; Vincent D’Onofrio ca Jack Horne; sud-coreeanul Byung-Hun Lee in rolul lui Billy Rocks; actorul american de origine mexicana Manuel Garcia-Rulfo ca Vasquez; si actorul de origine indiana Martin Sensmeier ca Red Harvest.

Toate aceste personalitati ajung in gasca pistolarilor din motive diferite, explica Ethan Hawke. Unul are un vis, altul si-a pierdut familia, un al treilea isi ajuta un prieten, altul are un secret de ingropat, iar un altul a raspuns unei chemari a hazardului, neavand altceva mai bun de facut. „Niciunul nu are vreun motiv moral sa intre in acest grup, dar, in final, toti se trezesc ca lupta pentru justitie si pentru o cauza buna”, mai spune Ethan Hawke.

„Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven”, un western visceral despre dreptate

SINOPSIS:

Localitatea Rose Creek din Mexic se afla sub controlul dur al industriasului Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), iar oamenii sunt disperati si vor sa se elibereze de sub tirania lui. Sub conducerea Emmei Cullen (Haley Bennett), ei cauta protectie din partea unui grup de sapte pistolari, cunoscuti vanzatori de recompense si asasini platiti: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) si Red Harvest (Martin Sensmeier). Pe masura ce se pregatesc de confruntarea cu banditii industriasului, cei sapte se trezesc ca lupta pentru mai mult decat bani.

Filmul „Cei sapte magnifici / The Magnificent Seven”, este regizat de Antoine Fuqua si produs de Roger Birnbaum si Todd Black, dupa un scenariu semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul „Detectivii din California”) si Richard Wenk.