Primavara acesta, indragita poveste Disney „Frumoasa si Bestia” prinde viata intr-o adaptare live-action vibranta si dinamica, intr-un film magic si spectaculos. Toate detaliile scenelor, culorile vibrante si coloana sonora de exceptie, cu atat mai impresionante in format IMAX, ne poarta in mijlocul actiunii, pe taramul fermecat al lui Belle si al Bestiei, unde descoperim alaturi de personaje ca frumusetea si curajul vin din interior.

Regizorul Bill Condon declara ca versiunea din sala IMAX l-a facut sa-si vada filmul intr-o lumina cu totul noua: „Filmul este plin de scene frumoase care iti bucura privirea, iar in IMAX ai ocazia sa vezi mai mult din ele, scena de bal fiind cel mai bun exemplu.”

Intregul film este special formatat si prezentat in formatul extins IMAX 1.9:1, format ce face lucrurile mai clare si miscarile mai ample, ceea ce inseamna ca spectatorii vor vedea cu 26% mai mult din incantatoarea poveste decat cei care vor viziona filmul pe un ecran standard.

in salile T IMAX, doar la Cinema City din AFI Cotroceni si Shopping City Timisoara, ai parte de o vedere panoramica si de cele mai mari ecrane din tara, care se intind de la podea pana la tavan, captandu-ti vederea periferica si oferindu-ti o imagine clara precum cristalul. Aceasta este completata de un sunet zguduitor, care te inconjoara de pretutindeni, si de arhitectura speciala a salii, cu scaunele asezate tip amfiteatru, facandu-te sa simti cu adevarat ca esti in mijlocul actiunii

„Frumoasa si Bestia” - Secretele din spatele unei productii de exceptie, spectaculoasa in IMAX

Un decor incantator din secolul al XVII-lea

O mare parte din filmarile pentru „Frumoasa si Bestia” au avut loc la Studiourile Shepperton, in afara Londrei, dar si in alte locatii din Marea Britanie, din luna mai pana in august 2015. in timp ce povestea se desfasoara intr-un format live action, animatia si imaginile generate pe calculator nu lipsesc, fiind foarte important pentru realizatorii filmului ca majoritatea filmarilor sa se desfasoare in medii realiste, cu un aspect cat mai natural cu putinta.

Atentia la detalii pare sa fie lucrul esential de care au avut grija producatorii filmului. Sarah Greenwood, designerul de productie, este cea responsabila de fiecare aspect vizual al filmului, ea a lucrat cu daruire pentru a aduce un aer atemporal si european pe platou, care sa se impleteasca frumos cu povestile romantice clasice de la Hollywood. Aceasta spune ca „scopul nu este acela de a-i face pe oameni sa se gandeasca la cat de mult seamana castelul Bestiei cu cel din animatie, ci sa simta ca de fapt acela este castelul lui, deoarece toate detaliile sprijina cu fidelitate povestea pe care o stim si o iubim”.

Peste 1,000 de oameni au lucrat cu maiestrie la construirea platourilor, la detaliile si decorurile desavarsite care iti vor lua ochii si te vor introduce in lumea de basm. Pana si Emma Watson a fost uimita de toata desfasurarea de forte spunand: “am mai lucrat la filme in care decorurile si maiestria cu care au fost realizate au fost uimitoare, dar acest film este cu adevarat special deoarece am luat o poveste care este deja foarte cunoscuta si am pastrat ceea ce oamenii iubesc, dar am reusit sa o extindem, sa ii aducem profunzime. Am simtit ca putem explora si din fericire am putut face asta datorita tehnologiei care ne ajuta sa spunem povestile intr-un fel in care nu am mai facut-o pana acum”.

Filmul „Frumoasa și Bestia” este distribuit de Forum Film si va avea premiera pe 17 martie, fiind disponibil in format 3D subtitrat si dublat (in cinematografele Cinema City din Bucuresti si din tara), IMAX 3D subtitrat (in AFI Cotroceni din Bucuresti sau Shopping City Timisoara) si 4X 3D subtitrat si dublat (in Mega Mall Bucuresti, City Park Constanta si Shopping City Timisoara).